Nagrada jo je ujela na počitnicah

Poletje s Slovenskimi novicami tokrat k Boži Bojc, Koprčanki z ljubljanskimi koreninami. Prvič sem sodelovala, pa že bila izžrebana, se je veselila.
Fotografija: Pa dober tek! FOTOgrafije: Drago Perko
Odpri galerijo
Pa dober tek! FOTOgrafije: Drago Perko

Srečo in dobre stvari je treba deliti. To v teh vročih mesecih počnemo tudi na Slovenskih novicah. Tokratna nagrajenka akcije Poletje s Slovenskimi novicami je Koprčanka Boža Bojc.

»Prvič sem sodelovala v taki igri, pa bila takoj izžrebana,« ni skrivala navdušenja. In je nastala dilema, ki smo jo skupaj hitro in elegantno rešili. Ujeli smo jo namreč v Ljubljani. Po nakupih morda, nas je zanimalo. Bojčeva je pojasnila, da je tu na počitnicah pri sestri, enega brata pa ima še na Reki. Obiskali smo jo torej na oddihu. Prihodnje leto jih bo dopolnila 65, nam je povedala, in se upokojila. »Dejansko imam domovinsko pravico nekje v Postojni. Ko sem na Obali, pravijo, ti si iz Ljubljane. Ko pa sem tu, rečejo, da sem Primorka,« slikovito pove in razkrije, da se je na jugozahod Slovenije preselila zdaj že davnega leta 1975: »Ljubezen in delo sta me vodila tja.«
Žeje ne bo.
Žeje ne bo.

Pridno je delala, večino časa v administraciji. Rada se vrača v Ljubljano, a v isti sapi zapoje hvalospev tudi Kopru. »Obe mesti sta se v zadnjih letih bistveno spremenili, na boljše. Koper je doživel razvoj v zadnjih desetih letih. V Ljubljani pa imam danes kar težave, če me kdo povpraša za kakšno ulico. Poznala sem predvsem konec okoli železniške postaje, saj smo tam živeli. Pa spomnim se, da je imela sedmica mestnega potniškega prometa končno postajo pri Valentinu Vodniku. Od tam naprej so bile kmetije, danes pa se mesto širi.«
 

Z Novicami na plažo


»Rada berem Slovenske novice. Obožujem močne življenjske zgodbe, ki dajo misliti. Privlačijo me naslovi. Članki niso predolgi, z veseljem jih vzamem s sabo tudi na plažo,« pravi Boža, ki se rada kopa. Da ji bo ob morju udobno, je Poletje s Slovenskimi novicami poskrbelo z osvežilno pijačo Dane in Radenske, tukaj so še slastni prigrizki Chio, bon za nakup mesa Mesa Kamnik, dišeče začimbe Kotanyi, pa mehke brisače Svilanit, knjige založbe Učila - Felix, dodali smo še žar na oglje MQ, set za peko na žaru 6 v 1, komplet kuhinjskih brisač, senčnik za avto, in seveda, da ne bo opeklin, pršilo za sončenje Hawaiian Tropic. Časa, da uporabi nagrade, ima Boža več kot dovolj, in načrtov ji ne manjka. Po končanem obisku pri sestri razmišlja, da bi vavčer, ki ga je dala država v času koronakrize, porabila v Prekmurju.


»Škoda bi bila, da bi propadel,« pragmatično pove in pristavi, da je vesela, da je Primorska tako dobro kljubovala epidemiji kljub neposredni bližini Italije. »Ponosna sem na vse, odgovorno smo ravnali,« še izvemo od Bože, ki se je v minulih desetletjih s pomočjo italijanskih televizijskih programov naučila tujega jezika, primorskega naglasa pa nima.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije