VELJAL ZA KADER SDS

Zamenjali prvega človeka Pošte Slovenije, neuradno že moral zapustiti prostore

Tomaž Kokot je za Delo odpoklic že potrdil.
Fotografija: FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Jure Eržen, Delo

Delo poroča, da je nadzorni svet Pošte Slovenije Tomaža Kokota razrešil z mesta generalnega direktorja.

Kokota, kader SDS, je nadzorni svet po informacijah Dela razrešil iz krivdnih razlogov. Med drugim naj bi mu očitali tudi, da se ni ustrezno odzval na prihod avstrijske pošte na slovenski trg. Po neuradnih informacijah je moral že zapustiti prostore Pošte. 

Na Pošti Slovenije za STA za zdaj te informacije še niso potrdili, saj seja nadzornikov še poteka.

Veljal za kader SDS

V zvezi z imenovanjem Kokota na mesto generalnega direktorja 1. februarja letos je bilo zadnje mesece precej medijskega poročanja. V tem času so namreč odstopili trije nadzorniki, zadnji po imenovanju Kokota na mesto prvega človeka Pošte, še eden pa je prijavil nedopusten politični pritisk.

Kokot je veljal za kader SDS, bil je županski kandidat te stranke na lokalnih volitvah v Poljčanah. Do nesporazumov v prejšnjem nadzornem svetu je prihajalo zaradi domnevnih pritiskov v zvezi z njegovim imenovanjem, saj naj ne bi imel zahtevanih nekajletnih izkušenj vodenja večje gospodarske družbe.

Slovenski državni holding (SDH) je že aprila sprejel sklep o izvedbi neodvisnega pravnega pregleda postopkov imenovanja. Konec junija so se seznanili s poročilom Odvetniške pisarne Ulčar & partnerji o opravljenem neodvisnem pravnem pregledu. Po poročanju medijev naj bi pregled pokazal posamezne nepravilnosti, podrobnosti pa iz SDH niso sporočili.

Le nekaj dni pozneje so na skupščini Pošte Slovenije zamenjali tri predstavnike kapitala od petih, ki sedijo v nadzornem svetu. Odpoklic so pojasnili z izgubo zaupanja lastnika, potem ko je bila opravljena revizija imenovanja Kokota za generalnega direktorja družbe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije