KADROVANJE

Nacionalka ima novo odgovorno urednico informativnega programa

Prejela je 70-odstotno podporo uredništva.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic

LJUBLJANA – Z današnjim dnem je mandat odgovorne urednice informativnega programa TV Slovenija nastopila Manica Janežič Ambrožič. Na to mesto jo je na predlog direktorice TV Slovenija Ljerke Bizilj imenoval generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc.

Janežič Ambrožičeva je dobila 70-odstotno podporo članov uredništva Informativnega programa in je na tem mestu zamenjala v. d. odgovornega urednika Vanjo Vardjana, poroča spletni portal nacionalke. Mesto se je izpraznilo potem, ko je Kadunc ​januarja letos sprejel sklep o razrešitvi Jadranke Rebernik na predlog Biziljeve. Kadunc je sicer že sredi lanskega leta zaradi odmevnega primera Thompson predlagal tudi razrešitev Biziljeve, ki je Rebernikovo sprva podprla, a ni dobil podpore programskega sveta.
Manica Janežič Ambrožič. FOTO: Mediaspeed
Manica Janežič Ambrožič. FOTO: Mediaspeed

Manica Janežič Ambrožič je od leta 1994, še med študijem francoskega jezika in novinarstva, sodelovala z nacionalno televizijo kot honorarna sodelavka, od leta 1997 pa je zaposlena na RTV Slovenija. V tem času je od novinarke zunanjepolitičnega uredništva Informativnega programa prehodila pot do voditeljice informativnih oddaj, avtorice odmevnih dokumentarnih oddaj z notranje- in zunanjepolitičnega področja, o osamosvojitvi Slovenije, izzivih Evropske unije, avtorice več oddaj Zrcalo tedna in voditeljice predvolilnih soočenj, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije