POLICIJA POZIVA K ODGOVORNOSTI

Na Vršiču nastal prometni kaos, policija se je trudila več ur

Kriva so bila parkirana vozila na obeh straneh ceste.
Fotografija: FOTO: Michelealfieri, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Michelealfieri, Getty Images, Istockphoto

Na najvišjem slovenskem cestnem prelazu Vršič je danes spet nastal prometni kaos zaradi parkiranih vozil na obeh straneh ceste, ki povezuje Zgornjesavsko dolino in Trento. Po več urah aktivnosti policistov se stanje zdaj po navedbah kranjske policijske uprave normalizira. Policisti voznike pozivajo k odgovornosti.

Vršič ni le turistična točka ...

Težava so parkirana vozila na eni strani ceste ali obeh, skupaj z veliko gnečo na samem prelazu in pod njim. Vršič namreč ni le turistična točka, ampak tudi izhodišče za gore v okolici.

Vozniki so danes po navedbah gorenjskih policistov povsem zanemarili dejstvo, da se na posameznih mestih proti prelazu že na prazni cesti težko srečata dva avtomobila, če so vozila parkirana ob strani, pa je situacija nemogoča. Največ težav je bilo od 22. serpentine na gorenjski strani do četrtega ovinka od vrha prelaza navzdol na primorsko stran.

Poziv policije k večji odgovornosti

Pri kranjski policijski upravi voznike pozivajo k večji odgovornosti. »Na cesti mora biti vedno dovolj prostora, da se promet normalno odvija, in predvsem dovolj prostora za interventna vozila. Tega danes ni bilo,« so zapisali v obvestilu za javnost.

Spomnili so, da je parkiranje med drugim po zakonu prepovedano na ozkem ali nepreglednem delu ceste (v ovinku, pod vrhom klanca idr.) in na vozišču ceste zunaj naselja. Oboje velja tudi za Vršič.

Povečan promet prek prelaza in na njem pričakujejo tudi na praznični ponedeljek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije