SLOVENSKE GORICE

Na vinski cesti so odprli vrata

Obiskovalci so lahko poskusili prleška vina, kulinariko in jezdili. Konjeniško društvo iz Malega Brebrovnika letos praznuje 20-letnico.
Fotografija: Obiskovalci so uživali v odlični kapljici iz vinoteke Peps wine. FOTO: Jože Žerdin
Odpri galerijo
Obiskovalci so uživali v odlični kapljici iz vinoteke Peps wine. FOTO: Jože Žerdin

Območje Svetinj v Slovenskih goricah z idiličnimi vinogradi in odlično vinsko in kulinarično ponudbo je pravi biser, kajti vsakdo, ki zaide v ta konec Slovenije, se vedno rad vrača. Tako je v središču naselja Svetinje, ki leži sredi čudovitega vinorodnega okoliša na stičišču občin Ljutomer in Ormož, potekal prvi vikend odprtih vrat, ki ga je organizirala Turistična destinacija Jeruzalem. Kar 50 ponudnikov na vinski cesti se je odločilo, da bo sodelovalo na dogodku, zato je Prleško konjeniško društvo sklenilo, da obiskovalcem predstavi dolgoletno uspešno delovanje v bogati pokrajini. Sedež društva, ki šteje približno 40 članov in letos praznuje 20-letnico delovanja, je v Malem Brebrovniku pri družini Kosec.

Otroci so lahko tudi jezdili. FOTO: Jože Žerdin
Otroci so lahko tudi jezdili. FOTO: Jože Žerdin

Ustanovil ga je in mu osem let predsedoval Jože Kosec, nato je njegovo funkcijo prevzel Aleš Dogša, ki je predsedoval en mandat, zamenjal pa ga je Jožetov sin Boštjan Kosec, ta je uspešno vodil društvo še naslednjih osem let. Z letošnjim letom so člani izvolili novega predsednika Aleša Šiška iz Rinčetove Grabe, ki je prav tako dolgoletni aktivni član in je s svojimi idejami v društvo prinesel svežino. Društvo vsako leto v Svetinjah organizira delavnice naravnega konjarstva, redno se udeležujejo blagoslova na praznik sv. Štefana pri Miklavžu pri Ormožu, ki ima najdaljšo tradicijo blagoslova konj v prleških krajih. Uspešno organizirajo razne igre, denimo viteške, v sklopu katerih sodelujejo z drugimi konjeniškimi društvi. Kljub uspešnemu in dolgoletnemu delovanju si želijo novih članov, tudi mlajših. V sklopu dneva odprtih vrat je Prleško konjeniško društvo pripravilo jahanje za otroke in druženje ob dobri domači ekološki hrani, za katero je poskrbel Boštjan Kosec, lastnik ekološke kmetije Kosec, ter odlični kapljici iz vinoteke Peps wine, ki jo je ponujala solastnica podjetja Katja Jurkovič. V okviru vinogradniškega praznika je bilo organizirano jahanje s konji različnih pasem. Po sveti maši v cerkvi v Svetinjah je domači župnik Jože Rajnar opravil slovesen blagoslov konj, ki se ga je udeležilo mnogo konjarjev s svojimi živalmi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije