ŠPORT IN ZABAVA

Na VinoEuro gredo ...

Izžrebali smo 25 nagrajencev za festival vina in nogometa 2. junija v Murski Soboti.
Fotografija: Slovenska vinska reprezentanca Foto: Igor Mali
Odpri galerijo
Slovenska vinska reprezentanca Foto: Igor Mali

LJUBLJANA – Drage bralke in bralci Slovenskih novic, izžrebali smo 25 nagrajencev in vsakemu podarili dva paketa, da boste že čez en teden, v soboto, 2. junija, odpotovali z vlakom v Mursko Soboto, na festival vina in nogometa! Za vse tiste, ki niste bili izžrebani, pa naj naznanimo, da ni še nič zamujeno. V Slovenskih novicah boste namreč vse do konca akcije, torej do petka, 1. junija, našli kupon, s katerim boste lahko na enem izmed štirih infocentrov Slovenskih železnic (v Ljubljani, Kopru, Celju in Mariboru) dobili paket, in to po izjemno ugodni ceni. Za 18 evrov boste prejeli povratno vozovnico, vstopnico za festival z dvema degustacijskima kuponoma in možnost ogleda dveh sklepnih tekem evropskega prvenstva vinarjev v nogometu. To se bo začelo že v torek, 29. maja, skupina A bo igrala v Goriških brdih, skupina B z našimi pa v Mariboru. Vendar vseeno pohitite, saj bodo paketi po 18 evrov s pomočjo našega kupona, ki si ga boste izrezali iz Slovenskih novic, na voljo le do petka, 1. junija do 12. ure. Pa še ena zanka je, zaradi česar se vam splača pohiteti: z vlakom do Murske Sobote na festival vina in nogometa bo šlo prvih 450 bralcev.
Ambasador prvenstva Matjaž Kek in predsednik Zveze vinarjev Vinska reprezentanca Slovenije Danilo Steyer Foto: Igor Mali
Ambasador prvenstva Matjaž Kek in predsednik Zveze vinarjev Vinska reprezentanca Slovenije Danilo Steyer Foto: Igor Mali

Vsi, ki se boste torej 2. junija ob 8.50 podali z vlakom iz Ljubljane, pa tudi tisti, ki boste skočili nanj s sedmih postajališč, boste priča dogodku, kakršnega pri nas še ni bilo. Festival, ki bo na dan velikega finala potekal pred stadionom Fazanerija v Murski Soboti, bo privabil kar 200 igralcev iz osmih držav, skoraj 150 priznanih vinskih kleti in vinarjev, več kot 80 svetovno znanih tujih vinarjev, skupno bodo predstavili tudi več kot 300 vin iz osmih držav, Avstrije, Italije, Madžarske, Nemčije, Švice, Češke, Portugalske in seveda Slovenije.

Zveza vinarjev Vinska reprezentanca Slovenije, tudi organizator evropskega prvenstva vinarjev v nogometu Vino euro 2018, želi s tem dogodkom prikazati vinorodno Slovenijo kot pravo turistično destinacijo – vinsko, kulinarično in turistično. Pa še športno, saj so slovenski vinarji najboljši, doslej so že trikrat dvignili pokal najboljšega na prvenstvu, ne nazadnje so se tudi z zadnjega, leta 2016 v nemškem Mainzu, vrnili kot prvaki.
Bralke in bralci Slovenskih novic že imajo prijetno izkušnjo z lanskega izleta v Mursko Soboto. FOTO: Lovro Kastelic
Bralke in bralci Slovenskih novic že imajo prijetno izkušnjo z lanskega izleta v Mursko Soboto. FOTO: Lovro Kastelic


Aktualni prvaki se bodo že v skupini pomerili s sila težavnimi nasprotniki, podprvaki iz Nemčije, odličnimi Madžari in Švicarji. Naši vinarji bodo poskušali kot prva reprezentanca osvojiti naslov na domačih tleh. Odlični in nekdanji uspešni nogometaši, Tim Lo Duca (družinska vinska klet Ducal iz Svečine), Janez Aljančič (družinsko gostišče Pr' Bizjak pri Preddvoru), Boštjan Žnuderl (nekdanji član NK Maribor), Matej Vračko (vinarija Vina Vračko v Juriju) in Gregor Goričan (Vina Leber Vračko iz Svečine) so že pošteno našpičeni. Zadnje pripravljalne tekme so pokazale dobro formo. Potrebujejo le še vašo podporo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije