PROTI VLADI

Na Triglavu 70. petkov protest

Protestirali so tudi na Trgu republike.
Fotografija: Petkovi protivladni protesti. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Petkovi protivladni protesti. FOTO: Blaž Samec

Petkovi protestniki so se na jubilejni 70. teden protestov danes odpravili na najvišji slovenski vrh Triglav, kjer so ob zahtevi »Oblast ljudstvu, volitve zdaj« razprostrli kolesarsko zastavo. Proteste nadaljujejo, saj da ne morejo čakati na redne državnozborske volitve, so pri Protestni ljudski skupščini zapisali v poslanici.

Ker se z delom vlade po javnih raziskavah ne strinja večina Slovencev, po njihovem mnenju nasprotovanje vladi presega delitve na »levo in desno, na mesta in podeželje, na premožne in socialne ogrožene«.

Poudarjajo, da proteste nadaljujejo, saj zaradi spornega delovanja vlade ne morejo čakati na redne državnozborske volitve. Po njihovem mnenju vlada ni prevzela odgovornosti glede zakona o vodah, pred začetkom šole še ni jasno, kako bo v letošnjem šolskem letu zagotovila varno in kakovostno izobraževanje, nadaljevala je napade na medije in okrepila pritiske na delovanje policije, še vedno ni imenovala evropskih delegiranih tožilcev. Prav tako je Slovenija med državami z najnižjo stopnjo zaupanja v cepljenje v Evropski uniji.



Na Triglav so se odpravili, ker je simbol slovenske družbe in zgodovinsko pomemben simbol upora. Ob tem so izpostavili, da tako kot Triglav tudi oblast »pripada ljudstvu in ne politikom«.

Kolesarji so se, kljub simboličnemu protestu na Triglavu, danes ob 19. uri zbrali tudi na Trgu republike v Ljubljani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije