ODSTOP

Seja vlade brez ministrice, tej temi se Golobovi ne bodo mogli izogniti

Pričakovati je, da bo Bobnarjeva podala podrobnejša pojasnila o tem, kaj se je zgodilo.
Fotografija: Tatjana Bobnar. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Tatjana Bobnar. FOTO: Blaž Samec

Vlada se je danes sestala na redni seji, na kateri pa ni bilo ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar, ki je bila z napovedjo odstopa v središču sredinega medijskega dogajanja. Bobnarjeva je namreč še vedno na zasedanju notranjih ministrov EU v Bruslju, predvidoma popoldne pa bo stopila pred mikrofone slovenskih dopisnikov.

Pričakovati je, da bo ministrica podala še nekaj dodatnih pojasnil o tem, zakaj se je odločila za odhod s funkcije. Ta namreč ni več vprašljiv, saj je premier Robert Golob že sporočil, da bo njen odstop sprejel. Vprašanje je le, kdaj točno bo prišlo do menjave.

Iz Bruslja se vrača v petek

V sredo je namreč v pismu premierju Golobu Bobnarjeva napovedala, da bo pisno odstopno izjavo podala, ko se vrne iz Bruslja. Glede na program zasedanja naj bi bilo to v petek. Potem ima premier sedem dni časa, da o odstopu ministrice pisno obvesti predsednico državnega zbora. Obvestilo o odstopu se nato uvrsti na dnevni red seje državnega zbora najkasneje v sedmih dneh po prejemu obvestila. Ministrici bo funkcija s tem prenehala.

Jabolko spora politizacija policije

V kabinetu predsednika vlade so sicer pozvali policijo, naj objavi poročilo, ki ga je v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav poslal Golobu in ki po njihovih navedbah ne pritrjuje navedbam Bobnarjeve o političnih pritiskih na policijo. Z ministrstva za notranje zadeve pa so nato sporočili, da bo policija preučila možnosti za to. Ravno v pogledih na politizacijo policije sta se sicer Bobnarjeva in Golob najbolj razšla, izhaja iz njunih izjav v zadnjih dneh in pisma, ki ga je Bobnarjeva v sredo poslala Golobu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije