TARČA

Na RTV Slovenija pojasnili, zakaj Kanglerja niso povabili v oddajo

Franc Kanglerja so sprva povabili v Tarčo, a so si pozneje premislili.
Fotografija: FOTO: TV Slovenija
Odpri galerijo
FOTO: TV Slovenija

V zadnji Tarči so gostje govorili o nasilnih protesti, krivcih zanje in delu policije. Med prvimi povabljenci je bil tudi državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler, kar je sam razkril na twitterju, a so mu obisk v oddaji nekaj ur pred začetkom odpovedali, saj da bi bil »moteč«, kot je zapisal.

»Saj ne boste verjeli! Ravnokar (okoli 13.30 ure, oddaja je na sporedu ob 20. uri) so mi sporočili iz Tarče, da bi bil 'moteč', če bi jim na Tarči nalil čistega vina glede protestov v Ljubljani in v Mariboru. Jasno bi jim povedal z imeni in priimki, kateri aktivni politiki iz levega pola so vpleteni v proteste 2012 in tudi danes!,« je jezno zapisal na twitterju.

image_alt
Slaba volja pred Tarčo: Gospa Žnidaršič me je poklicala in povedala, da ji je nerodno, ampak ... (VIDEO)


Ustvarjalci oddaje Tarča so pojasnili, zakaj so si premislili glede Kanglerja in ali drži, da so mu sporočili, da bi bil »moteč«. Takole so zapisali: »Gospod Kangler je bil povabljen v oddajo Tarča in je vabilo tudi sprejel. V uredništvu smo se morali, tako kot večkrat doslej, po potrditvah in zavrnitvah ostalih vabljenih in glede na aktualno dnevno dogajanje odločiti, kakšna bo končna sestava gostujočih, ki jo moramo prilagoditi tudi kapaciteti studia Tarče. Tokrat smo se za pripravljenost za sodelovanje v oddaji vljudno zahvalili gospodu Kanglerju. Poklicali smo ga zgodaj popoldne in ne tik pred zdajci. Pri tem seveda ni nihče omenjal, da bi bil moteč, tudi kakšnih drugih nevljudnosti z naše strani ni bilo.«

V oddaji so na koncu sodelovali generalni direktor policije Anton Olaj, Miroslav Žaberl s fakultete za varnostne vede, predsednik Knovsa Matjaž Nemec (SD), predsednik odbora državnega zbora za notranje zadeve Branko Grims (SDS) ter sociolog Gorazd Kovačič.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas