NA POGOJNEM

Na prostosti tudi nekdanji poslanec Srečko Prijatelj

Objavljeno 30. oktober 2014 20.58 | Posodobljeno 30. oktober 2014 21.04 | Piše: M. U.

Že od srede je na prostosti tudi Bine Kordež.

Sojenje poslancu Srečku Prijatelju in njegovi soprogi

LJUBLJANA – Potem ko je od srede zvečer na prostosti nekdanji prvi mož Merkurja Bine Kordež, so izpustili tudi nekdanjega poslanca Srečka Prijatelja, so poročali v oddaji 24ur. To so potrdili tudi na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij. Prijatelj je bil na zaporno kazen obsojen skupaj z nekdanjim prvim možem Luke Koper Robertom Časarjem in nepremičninskim posrednikom Marjanom Mikužem.

Prijatelju so zaradi napeljevanja k dajanju daril in njihovega sprejemanja izrekli tri leta zapora, višje sodišče pa mu je kazen nekoliko znižalo in mu izreklo enotno kazen šestih let, v katero je vštelo tudi prvo kazen štirih let zapora zaradi izsiljevanja Marjana Mikuža in nezakonite posesti orožja. To je skoraj v celoti prestal, 11. decembra lani pa mu je direktor zapora na Dobu odobril predčasni odpust. Tedaj na Dobu še niso vedeli za novo pravnomočno sodbo. Pogojni odpust je mogoč največ tri mesece pred iztekom kazni.

Nekdanji poslanec je nato prejel poziv za prestajanje kazni, na njem pa je bil datum letošnji 24. februar. Prijatelj se prevzemu pravnomočne sodbe in poziva na prestajanje kazni ni izmikal, držal se je tudi datuma in se tako po dobrih dveh mesecih vrnil v zavod.

 

Deli s prijatelji