ZDRAV ŽIVLJENJSKI SLOG

Na prostem bodo drsali in telovadili (FOTO)

Projekt Mar nam je za skupnost bo sofinancirala Evropa. V štirih občinah bodo poskrbeli za zdrav življenjski slog.
Fotografija: Luka Šebek s Športne zveze Krško daje navodila za pravilno uporabo naprav dijakom in upokojencem.
Odpri galerijo
Luka Šebek s Športne zveze Krško daje navodila za pravilno uporabo naprav dijakom in upokojencem.

Občine Radeče, Bistrica ob Sotli ter Krško pa KS mesta Krško in tamkajšnja športna zveza (ŠZ) ter Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM) Sevnica bodo s skupnim projektom Mar nam je za skupnost, ki je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, vlagali v novo infrastrukturo in programe, s katerimi bodo svojim občanom vseh starostnih skupin in tudi ranljivim skupinam omogočili nove priložnosti za zdrav življenjski slog. Skupna vrednost projekta znaša nekaj več kot 217.000 evrov, višina sofinanciranja pa skoraj 150 tisočakov.

V Krškem se že veselijo, saj bo v sklopu tega projekta v starem mestnem jedru, na območju peš cone pri mladinskem oddelku Valvasorjeve knjižnice, nastalo drsališče iz naravnega ledu, veliko 200 kvadratnih metrov. Pogodbena vrednost za dobavo in montažo znaša 60.600 evrov, po načrtih pa naj bi bilo drsališče za ljubitelje, ki si bodo lahko izposodili drsalke, na voljo po jutrišnji nedelji. ŠZ Krško, ki je tudi deležnik v projektu, že pripravlja pestre aktivnosti, ki se bodo odvijale na drsališču, kjer se bodo obiskovalci lahko udeležili brezplačnih programov drsanja.


V Krškem bodo uredili več bralnih kotičkov, in sicer v Parku Jurija Dalmatina Krško na Vidmu, v mestnem parku pri knjižnici ter pri cerkvi sv. Rozalije. KS mesta Krško bo uredila zunanje fitnes naprave, postavila solarne klopi ob ribniku, v parku Jurija Dalmatina, pri Šolskem centru Krško - Sevnica in pri Valvasorjevi knjižnici, uredili bodo tudi solarne luči. Tudi v Bistrici ob Sotli bodo pri osnovni šoli ob športnem objektu, kjer že deluje notranji fitnes, uredili zunanje fitnes naprave in vadbo približali tistim prebivalcem, ki se z njo še niso srečali oziroma je niso izvajali pravilno. V sklopu projekta bodo manjši fitnes park uredili tudi pri radeškem balinišču, ki je že sicer znano zbirališče starejših občank in občanov. KŠTM Sevnica pa v okviru programa Mar nam je za skupnost septembra s sevniškimi športnimi društvi pripravlja tekaški dogodek Sevniška 10-tka, ko se v teku na razdaljah od 300 metrov pa do 10 kilometrov pomerijo tekači, starejši od šest let. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije