KLIC V SILI

Na pomoč prihajajo medicinske sestre in zdravniki iz Italije

Preberite, koliko zdravnikov in sester naj bi prišlo in v kateri bolnišnici naj priskočili na pomoč.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Slovenski zdravstveni sistem visi na nitki in je tik pred kapitulacijo. Minister za zdravje Janez Poklukar je stanje ocenil kot »zdravstveni lockdown«. Že nekaj časa je jasno, da sistem zaradi premajhnega števila zdravstvenih delavcev ob tako visokem številu okužb in zahtevnih potekov obolenj ne bo zdržal. Razmišljalo se je o premeščanju bolnikov v sosednje države ali pomoči sosednjih držav v obliki usposobljenih zdravstvenih delavcev.

Kot poroča portal N1, bo v kratkem začela veljati druga izmed omenjenih možnosti. Na pomoč v šempetrsko bolnišnico v Novi Gorici naj bi prišli zdravniki in medicinske sestre iz Italije. Za omenjeni portal je to potrdila direktorica šempetrske bolnišnice Dunja Savnik Winkler: »Z Italijo naj bi že imeli dogovor za pet specialistov intenzivne medicine in deset diplomiranih medicinskih sester.«

Z ministrstva za zdravje so za N1 sporočili, da uradno še ni podpisan dogovor, da pa pogovori potekajo. Koordinator ministra za zdravje za zagotavljanje posteljnih zmogljivosti v času epidemije Robert Carotta pa je pomoč usposobljenih kadrov iz Italije potrdil. 

image_alt
Otroci v stiski: ne zaradi testiranja, temveč zaradi jeznih staršev

image_alt
Poklukar: Ne preostane nam drugega, kot da uvedemo zdravstveni »lockdown« (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije