PRVAK SDS O OZADJU

Na odhod Marte Kos se je odzval Janša: »Bobnarjeva je z odstopom uspešno zaščitila Kosov klan«

Omenil je vzporedni mehanizem delovanja v policiji, za katerega je aktualni premier prehodni pojav.
Fotografija: Janša se je razpisal o o ozadju odhoda Marte Kos iz Gibanja Svoboda. FOTO: Johanna Geron Reuters
Odpri galerijo
Janša se je razpisal o o ozadju odhoda Marte Kos iz Gibanja Svoboda. FOTO: Johanna Geron Reuters

Kot smo že poročali, je javnost danes presenetila Marta Kos, ki zapušča Gibanje Svoboda, povod za to dejanje pa konflikt med predsednikom vlade Robertom Golobom in bivšo ministrico za notranje zadeve Tatjano Bobnar.

Marta Kos. FOTO: Voranc Vogel
Marta Kos. FOTO: Voranc Vogel

Kot je znano, je Kosova najprej odstopila kot kandidatka za predsednico države, nato kot podpredsednica, zdaj pa je zapustila tudi stranko. Na njeno odločitev se je že odzvala predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki je bila zelo redkobesedna, saj pravi, da so to osebni razlogi Kosove, ki jih ne misli komentirati.

Janša o vzporednem mehanizmu v policiji in Kosovem klanu

Oglasil se je tudi šef SDS Janez Janša. Tako je tvitnil, da je eno medijska slika, realnost pa je nekoliko bolj zapletena. Omenil je Slavka Koroša, v. d. generalnega direktorja direktorata za policijo in druge varnostne naloge, ki da je po njegovem eden ključnih ljudi brata Marte Kos Draga Kosa.

In kot je nadaljeval Janša: »Obstaja vzporedni mehanizem v policiji in zanje je predsednik vlade Robert Golob prehodni pojav, ki mora biti pod nadzorom. Bobnarjeva je z odstopom uspešno zaščitila Kosov klan.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije