KAJ NAS ŠE ČAKA?

Na Obali divje: vremenoslovec razkriva, kaj prihaja

Morje je prestopilo rob obalne črte, poplavljalo in zalivalo je niže ležeče predele. Vremenoslovec napoveduje, da bo še divje.
Fotografija: Morje je poplavilo. Močan jugo, nizek tlak in visoka plima v Piranu. (Fotografija je simbolična). FOTO: Boris Šuligoj
Odpri galerijo
Morje je poplavilo. Močan jugo, nizek tlak in visoka plima v Piranu. (Fotografija je simbolična). FOTO: Boris Šuligoj

Plimovanje morja je na Obali povzročilo precej preglavic. Napovedi in opozorila vremenoslovcev, da bo konec tedna ob plimi poplavilo niže ležeče dele obale, so se uresničili.

V Piranu je nekaj minut čez 23. uro morje prestopilo rob obalne črte ter zalilo Prešernovo in Kidričevo nabrežje do tamkajšnjih restavracij.

Na spletni strani uprave za zaščito in reševanje so zapisali, da je bilo na Stjenkovi ulici kljub opozorilom od dopoldneva parkiranih kar precej osebnih vozil. Aktivirana je bila tudi sirena javnega alarmiranja z znakom »Opozorilo na nevarnost«. Gasilci so prebivalcem razdelili nekaj protipoplavnih vreč, če pa jih bodo še potrebovali, bodo v popoldanskem času na voljo pred gasilskim domom v Piranu.

Morje je prestopilo rob obalne črte tudi v Izoli. Gasilci so nekaj čez 23. uro opravili na Sončnem nabrežju ogled niže ležečih predelov in nekaj po polnoči postavili baražo na Velikem trgu in Sončnem nabrežju, kjer je morje delno prestopilo rob obalne črte ter zalilo pločnik in del cestišča.
 

Preberite še: Vreme bo za spanje, Arso pa izdaja opozorilo


Opozorilo vremenoslovcev o poplavljanju niže ležečih delov obale velja tudi danes. Napovedujejo še, da bo pihal jugo. Danes bo sicer oblačno. Na vzhodu bo večinoma suho, drugod bo občasno deževalo.



Vremenoslovec Blaž Šter je v petek zvečer na twitterju zapisal, da v naslednjih dneh prihajajo izjemne količine padavin v velikem delu Alp in tudi ponekod po nižinah. Napoveduje, da bo v Karnijskih Alpah in Dolomitih zapadlo od dva do tri metre snega, snežna odeja v naših Alpah pa bi lahko zrasla za en meter. Na Jadranu napoveduje, da bo vreme »divje«.



Dodal je še, da bi pri temperaturi po nižinah okoli 0 °C pričakoval mejo sneženja blizu tal, a tokrat ne bo tako.


 
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije