GNEČA

Oh, spet ta gneča! Preverite stanje na cestah

Več kot dve uri se čaka na mejnih prehodih s Hrvaško.
Fotografija: Dve uri čakanja pred mejnim prehodom Gruškovje. FOTO: Darsova cestna kamera
Odpri galerijo
Dve uri čakanja pred mejnim prehodom Gruškovje. FOTO: Darsova cestna kamera

Po podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste je zaradi popoldanske prometne konice promet povečan na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč. Čakalne dobe so na mejnih prehodih s Hrvaško v obe smeri, ponekod tudi več kot dve uri, zato velja preveriti stanje na cestah, preden se odpravite na pot.

Na podravski avtocesti je pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški dva kilometra dolg zastoj osebnih vozil. Trenutno so čakalne dobe na mejnem prehodih le za osebna vozila. Tako je na mejnem prehodu Dobovec za izstop iz države treba čakati dve uri, na mejnem prehodu Gruškovje je čakalna doba tako za vstop kot izstop iz države eno do dve uri, na mejnem prehodu Zgornji Leskovec je čakalna doba za izstop do ene ure, na mejnem prehodu Jelšane za izstop do 30 minut, na mejnem prehodu Metlika pa za izstop prav tako do 30 minut.

V turistični sezoni, torej do prvega konca tedna v septembru, velja omejitev za tovorna vozila tudi ob sobotah.

Zaradi predsedovanja Slovenije Svetu EU, bodo v juliju na relaciji Brnik letališče–Brdo pri Kranju–Ljubljana dnevno kolone vozil s spremstvom. Na posameznih odsekih so možni tudi zastoji ali kratkotrajne zapore cest.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije