KORONAVIRUS

Na meji s Slovenijo izdali skoraj 9000 karantenskih odločb

Obiskovanje trgovin, turistični izleti, smučanje in podobno ne omogočajo vstopa v Slovenijo.
Fotografija: V preteklem tednu so na meji vstop v Slovenijo zavrnili 101 osebi (simbolična fotografija). FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
V preteklem tednu so na meji vstop v Slovenijo zavrnili 101 osebi (simbolična fotografija). FOTO: Leon Vidic, Delo

V preteklem tednu je bilo na mejnih prehodih in kontrolnih točkah izdano 8897 potrdil o napotitvi v karanteno na domu, od tega 6719 odraslim in 2178 mladoletnim osebam. Na mejah so zavrnili vstop v državo 101 osebi, so sporočili s policije. V primerjavi s tednom poprej so izdali za 82,5 odstotka več karantenskih odločb.

V soboto so se spremenili pogoji vstopa v Slovenijo zaradi obvladovanja epidemije. Vstop v državo brez odrejene karantene se omogoči tistim, ki predložijo negativen PCR-test, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa in je opravljen v državah članicah EU oziroma schengenskega območja, tistim, ki izpolnjujejo izjeme za vstop brez karantene, ali pa če ob vrnitvi na enega od petih mejnih prehodov s Hrvaško (Obrežje, Gruškovje, Metlika, Središče ob Dravi, Jelšane) ali na Letališču Jožeta Pučnika opravijo testiranje s hitrim antigenskim testom in je rezultat negativen. Če je rezultat testiranja negativen, se dovoli vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu in v aplikaciji CovidObr opravi preklic potrdila za napotitev v karanteno na domu.

Na omenjenih šestih mejnih prehodih, kjer se izvaja tudi testiranje s hitrim antigenskim testom, so v soboto izdali 505 potrdil za napotitev v karanteno na domu in preklicali 2360 obrazcev za napotitev v karanteno na domu. V nedeljo so izdali 447 potrdil za napotitev v karanteno in preklicali 3154 obrazcev za napotitev. Danes do 7.30 pa so izdali 285 potrdil za napotitev v karanteno na domu in preklicali 880 obrazcev, so še sporočili z GPU.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije