GNEČA

Goreč tovornjak zaprl pomurko, na meji s Hrvaško gneča

Zastoj pred predorom Karavanke.
Fotografija: Gneča na Jelšanah. FOTO: Hak
Odpri galerijo
Gneča na Jelšanah. FOTO: Hak

Čeprav ni konec tedna, pa je na slovenskih cestah proti mejam ponekod povečan promet. Pomurska avtocesta je zaprta zaradi odstranjevanja posledic gorečega tovornega vozila med priključkom Lenart in pokritim vkopom Močna proti Mariboru. Proti Mariboru je zaprt tudi uvoz Lenart. Obvoz za vsa vozila možen po regionalni cesti Lenart - Pernica.

Gorenjska avtocesta je bila popoldne zaprta pri priključku Vodice proti Avstriji. Promet je bil preusmerjen z avtoceste na izvozu Vodice. Nastal je zastoj, potovalni čas se je podaljšal za več kot pol ure.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je kolona dolga dva kilometra. Za Kranjsko Goro priporočajo izvoz Jesenice vzhod Lipce.

Daljše čakalne dobe in zastoji so bili na številnih mejnih prehodih s Hrvaško. Čakalna doba je bila na Sečovljah, Dragonji, Jelšanah, Petrini, Vinici, Metliki, Obrežje in Gruškovje, kjer se za vstop v Slovenijo še vedno čaka okoli dve uri. Na cesti Dragonja–Sečovlje ter proti mejnima prehodoma Novokračine in Slovenska vas je spremenjena prometna ureditev.

Preden se odpravite na pot, se pozanimajte o stanju na mejnih prehodih.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije