PROMET

Na meji s Hrvaško gneča, najhuje še prihaja

Tovorna vozila čakajo tako na vstop kot izstop iz Slovenije.
Fotografija: Mejni prehod Obrežje. FOTO: Hak
Odpri galerijo
Mejni prehod Obrežje. FOTO: Hak

Zaradi praznika v Nemčiji, Avstriji in Švici ter začetka počitnic v delu Nemčije pričakujemo povečan promet iz smeri Avstrije proti mejnim prehodom s Hrvaško, poroča prometnoinformacijski center in dodaja, da bo gneča verjetno že v četrtek. Gneča na mejnih prehodih s Hrvaško pa se je začela že danes popoldne.

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je malo po 22. uri kolona dolga dva kilometra, čakalna doba za osebna vozila za izstop iz Slovenije je do ene ure, prav tako za tovorna vozila, ki pa za vstop v Slovenijo čakajo celo do dve utri. Popoldne so vozniki tovornjakov za vstop v Slovenijo čakali okoli tri ure.

Mejni prehod Gruškovje. FOTO: Dars
Mejni prehod Gruškovje. FOTO: Dars


Na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje je kolona tovornih vozil proti Hrvaški dolga kilometer, za vstop v Slovenijo čakajo uro do dve. Osebna vozila na tem mejnem prehodu za vstop na Hrvaško čakajo do 60 minut.

Mejni prehod Gruškovje. FOTO: Dars
Mejni prehod Gruškovje. FOTO: Dars


Čakalna doba je še na mejnih prehodih Metlika, Slovenska vas in Zavrč, kjer vozniki osebnih vozil za izstop iz države čakajo približno tri četrt ure.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije