NARAVA POKAZALA ZOBE

Na Ljubljanici postavili hiške z jacuzzijem, zgodilo pa se je nekaj nepričakovanega

Nutrije so onesposobile plavajoči hiški na Špici.
Fotografija: FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Voranc Vogel, Delo

Pisali smo, da je Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT) v Grubarjevem prekopu na Ljubljanici postavilo plavajoči hiški, ki bosta namenjeni oddajanju oziroma turistom.  Hiški bo morali sprejemati goste že kak mesec, a po poročanju Siola, so načrte prekrižali administrativni postopki, nutrije, ki so poškodovale cevi, za nameček pa se je v eno od hišk zaletelo tudi »neznano plovilo« in jo dodatno poškodovalo.

Na prve goste so računali že aprila, a bo po pisanju Siola ljubljanski mestni svet šele konec meseca potrjeval spremembe akta o ustanovitvi družbe, ki ga morajo za oddajanje hišk dopolniti z ustreznimi turističnimi dejavnostmi.

image_alt
Luksuzno spanje na Ljubljanici: plavajoči hišici čakata na turiste (FOTO)

Plavajoči hiški so postavili v LPT, naročili pa so ju pri podjetju 3maran, ki je naselje plavajočih hišk postavilo že v Marini Portorož. LPT je za dve hiški, ki imata enak tloris in obsegata skupno 32 kvadratnih metrov bivalne površine - površina zunanjih teras je 50 m2, odštel 261.527 evrov.

Plavajoče hiške imajo v notranjosti dnevni prostor s kuhinjo in jedilnico, spalnico, otroško sobo s pogradom in kopalnico.  Na terasi bodo uporabnikom na voljo tudi velika miza in 6 stolov ter dva ležalnika in jacuzzi.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije