BREZ SRCA

Na koncertu ukradli denar za Krisa

Objavljeno 03. oktober 2019 07.29 | Posodobljeno 03. oktober 2019 07.29 | Piše: Tanja Jakše Gazvoda

Ženski naj bi iz škatle vzeli vse bankovce, drobiž pa pustili.

Rozalija Gršič je po eni strani zadovoljna s projektom, po drugi pa globoko razočarana. FOTO: Vision Črnomelj
ČRNOMELJ – Če je Belokranjka Rozalija Gršič,vodja projekta Veselo v šolo, po eni strani zelo zadovoljna po sobotnem odmevnem koncertu v Črnomlju, ki je potekal v športni dvorani Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj, kjer so zbirali denar za šolske potrebščine za belokranjske otroke, pa je toliko bolj razočarana nad pokvarjenostjo, podlostjo in predrznostjo dveh, ki sta si drznili ukrasti denar iz škatle, v kateri so zbirali denar tudi za Krisa.

image
Prijavo o tatvini je policija prejela. FOTO: R. G.
»Otroke sta močno ganili življenjska zgodba malega Krisa in stiska njegovih staršev, ki so želeli zbrati denar za zdravljenje bolnega malčka, zato so šolarji sami predlagali, da bi na koncertu zbirali tudi za dečka. S kakšno vnemo so pripravili škatlo, jo nastavili v predprostor in spremljali, koliko ljudi se bo odločilo za prostovoljni prispevek. Ko je bilo koncerta konec, sta do škatle stopili dve domačinki in vzeli denar. Otroci su jo videli pri tem početju. Kako so razočarani!« je povedala Gršičeva, ki je na svojem profilu na facebooku objavila poziv, naj tisti, ki je denar ukradel, tega vrne.

»Kdor je bil ali bila tak junak, da si je 'po nesreči izposodil' denar iz te škatle, ga pozivam, naj znesek nakaže na društvo Palčica Pomagalčica. V škatli so ostali le kovanci. Resnično upam, da te dobimo, kajti obstajajo priče, ki so vse to videle. Dragi kriminalisti, vse imate na pladnju in resnično upam, da boste ukrepali. Ta denar so zbirali otroci v sklopu dobrodelnega koncerta. Denar bi lahko bil že v ponedeljek na računu Palčice, a ga na žalost zaradi tatičev ni. Ukradli ste denar, namenjen bolnemu otroku, in resnično upam, da vas doseže roka pravice. Mali junak Kris, tebi in tvoji družini pa srečno,« je zapisala Rozalija, ki je zadevo prijavila policiji in upa, da bodo tatvino organi pregona, četudi gre za vsega nekaj deset evrov, vzeli resno.

Resnično upam, da te dobimo, kajti obstajajo priče, ki so vse to videle. Dragi kriminalisti, vse imate na pladnju.

A kljub temu so vsi, ki so organizirali sobotni dobrodelni koncert, zadovoljni. Pravzaprav je bil to zaključek projekta Veselo v šolo za šolsko leto 2019/20, zbrali so še dobrega tisočaka, denar pa bo namenjen za nakup šolskih potrebščin in plačljivih dejavnosti za otroke, ki sami plačila ne zmorejo. V prijetnem večeru so nastopili otroci belokranjskih osnovnih šol, ansambel Šepet, ansambel Lesarji, Janez Doltar, Alen Vogrinec s hčerko Najo, glasbenica Tanja Simonič z učenci ter še nekateri znani glasbeniki in pevci.

image
V avtu, ki je bil maskota projekta Veselo v šolo. FOTO: R. G.
Na koncertu ni manjkala niti maskota projekta Veselo v šolo: leseni avto katra, izdelek dijakov Srednje lesarske šole Ljubljana.

Kot je sporočila Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto, so policisti PP Črnomelj v nedeljo prejeli prijavo, ki se nanaša na domnevno tatvino denarja, in okoliščine še preverjajo. 
Povezane vsebine
Deli s prijatelji