PROMETNE INFORMACIJE

Na gorenjski avtocesti strašna gneča: če je mogoče, pot prestavite (FOTO)

Nastali so večkilometrski zastoji.
Fotografija: FOTO: Zaslonski Posnetek, Promet.si
Odpri galerijo
FOTO: Zaslonski Posnetek, Promet.si

Na gorenjski avtocesti je še vedno močno povečan promet v smeri predora Karavanke. Nastajajo daljše kolone in več kilometrski zastoj (15 kilometrov do izvoza Radovljica). Potovalni čas se lahko podaljša za več kot dve uri, navaja prometno-informacijski center.

Promet proti Ljubljani poteka normalno in tekoče.

Kranjski policisti ob tem voznikom svetujejo, da se ne odpravljajo na pot oziroma to prestavijo na poznejši čas. Če so vozniki že na poti, svetujejo vožnjo po alternativnih poteh ter pozivajo k upoštevanju prometne signalizacije in navodil policistov. Za smer proti Avstriji svetujejo uporabo drugih mejnih prehodov, denimo Ljubelj, prometno-informacijski center pa voznike napotuje na obvoz prek Maribora na mejni prehod Šentilj.

Izvoz Lipice in Jesenice vzhod le za lokalni promet

Na policijski upravi Kranj so ob tem še opozorili, da je izvoz Lipce in Jesenice vzhod v smeri proti Avstriji dovoljen izključno za lokalni promet. Za pot v Kranjsko Goro iz smeri Ljubljane je po njihovih navedbah možen izvoz Radovljica.

Na cesti Tržič-Ljubelj proti Avstriji zaradi varnosti predor občasno zapirajo.

Zastoji so tudi drugje in sicer na dolenjski avtocesti pred delovno zaporo pred Bičem proti Ljubljani in na cesti Šmarje - Koper.

Zaradi nesreče je oviran promet na avtocesti Gabrk-Fernetiči med Povirjem in priključkom Sežana-vzhod proti Italiji.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije