DRAŽBA

Na dražbi prodali Časarjevo sabljo za odpiranje penine

Na ogled premoženja nekdanjega prvega moža Luke Koper prišel le en interesent. Sodni izvršitelj je iztržil samo 70 evrov, za več kot sto predmetov ni bilo zanimanja.
Fotografija: Nekdanji prvi mož Luke Koper Robert Časar
Odpri galerijo
Nekdanji prvi mož Luke Koper Robert Časar

Sodni izvršitelj Tadej Poljak je pri počitniški hiši razvpitega prekmursko-primorskega poslovneža in politika Roberta Časarja opravil prvo dražbo premoženja nekdanjega prvega moža Luke Koper. Izpeljali so jo zaradi prisojenega dolga upravljavcu koprskega pristanišča. Od več kot 100 premičnih predmetov, ki so v Časarjevi lasti, so prodali le sabljo za odpiranje penine ter električna opekač in pečko v skupni vrednosti 70 evrov.
Izvršbo nad Časarjevim premoženjem je sprožila Luka Koper. FOTO: Oste Bakal
Izvršbo nad Časarjevim premoženjem je sprožila Luka Koper. FOTO: Oste Bakal

Skupna ocenjena vrednost predmetov v Časarjevi počitniški hiši je bila 8500 evrov, dražbe pa se je udeležil le en kupec in kupil omenjene tri predmete. Najdražji predmet na dražbi je bil ograjen pesjak s pasjo uto in drvarnico – ocenjena vrednost za izklicno ceno je bila tisoč evrov, najcenejši so bili umivalnik, radiator in ventilator, vsak ocenjen na šest evrov. Na prodaj so bili še številni drugi predmeti – od miz in foteljev do raznovrstnih sodov in sodčkov do sesalnikov, žara, sekire, nastavkov za vijačenje ...


Izvršitelj meni, da bo na prihodnji dražbi, ki bo najbrž še letos, prodal vse predmete, saj bo izklicna cena za tretjino nižja. Luka Koper je sprožila izvršbe nad Časarjevim premoženjem, takoj ko ji je na sodišču pravnomočno uspelo z odškodninsko tožbo proti Časarju in novogoriškemu nepremičninarju Marjanu Mikužu zaradi poslov z zemljiščem na Orleški gmajni. Sodišče je nato v pravdi pritrdilo Luki, ki je od obeh terjala 2,4 milijona evrov. Izvršbe se nanašajo tudi na nepremičnini v Portorožu in v Lendavi.


V Lendavskih Goricah so polovico omenjene hiše že prodajali, vendar ni bilo zanimanja, v Portorožu pa dražbe še ni bilo. Na sodišču medtem traja tudi postopek v tožbah, ki ju je glede dopustnosti izvršb na obe nepremičnini sprožila Časarjeva nekdanja žena Ksenija Sedmak, ki je vmes postala solastnica obeh hiš. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije