VEČNA DILEMA

Na dopust z zalogami ali brez? Preverili smo cene v Sloveniji in na Hrvaškem

Nekatere cene vas bodo zelo presenetile.
Fotografija: Kje vas bo nakup teh živil stal manj? FOTO: Gettyimages
Odpri galerijo
Kje vas bo nakup teh živil stal manj? FOTO: Gettyimages

LJUBLJANA – Poletni dopusti so v polnem razmahu in ponovno se pojavlja večno vprašanje, kje nakupovati, če se odpravljamo na Hrvaško. Za vas smo preverili, koliko bi v najbolj obiskanih slovenskih in hrvaških trgovinah odšteli za posamezne artikle.


Kam po kruh, pivo in čevapčiče?


V Mercatorju boste za pol kilograma bele štruce odšteli 1,69 evra, medtem ko vas bo puhast morski kruhek stal 1,01 evra (7,49 KN). V slovenskem Sparu stane pol kilograma kruha 1,24 evra. Najbolj priljubljena poletna mesnina, čevapčiči, so v Konzumu 1,01 evra (7,49 KN) za kilogram. V Plodinah vas bo enaka količina prišla 5,08 evra (37,49 KN), medtem ko boste za kilogram čevapčičev v Mercatorju odšteli 6,72 evra, v Sparu pa 8,5 evra.

Presenečeni smo bili nad cenami piva, saj bi za hrvaško pivo v pollitrski pločevinki v Mercatorju odšteli 0,89 evra, v Konzumu pa 0,93 evra. V Sparu bi za enako pivo odšteli 1,19 evra. Ze 250 gramov češnjevega paradižnika boste na Hrvaškem dali 1,08 evra (7,99 KN), v Sloveniji pa v obeh trgovskih verigah po 0,99 evra.


V ceni paštete in mleka razlika ogromna


Mleko je eno izmed osnovnih živil in naši sosedje imajo enotne cene za liter polnomastnega. V Plodinah in Konzumu boste zanj plačali 0,68 evra (4,99 KN), pri Mercatorju 0,99 evra, v Sparu pa 1,09 evra. Za enako pašteto boste dali na Hrvaškem 0,86 evra v Mercatorju 1,08, v Sparu pa 0,93 evra.

Upoštevali smo cene, ki jih lahko trenutno najdemo na spletnih straneh omenjenih trgovin. Nekatere cene se glede na akcije lahko spreminjajo in tako lahko s preudarnim nakupom tudi na dopustu prihranite kakšen evro ali kuno. 




 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije