HUDO NEVARNO

Na dirki v glavo dobil kamen

Na avtokrosu Kaps pri Moravčah poškodovan gledalec. Policija o tem ne ve nič.
Fotografija: Tekmovanje je privabilo veliko ljudi. FOTO: domzalec.si
Odpri galerijo
Tekmovanje je privabilo veliko ljudi. FOTO: domzalec.si

MORAVČE – V bližini vasi Dvorje pri Moravčah je bilo minuli konec tedna zelo veselo. Na progi Kaps se je odvijalo odprto državno prvenstvo Slovenije in Hrvaške v avtokrosu Kaps motorsport 2019. Organizatorji so po skoraj desetih letih ta šport vrnili v naše kraje, zaradi česar je bilo navdušenje gledalcev še večje. Kot je za spletni portal domzalec.si že pred prireditvijo povedal predsednik organizacijskega odbora avtokrosa Kaps 2019 Stane Sušnik, gre za prvo progo v Sloveniji, ki je registrirana za ta šport. Dirka, na kateri so nastopili tekmovalci iz Slovenije in Hrvaške, je v celoti uspela.

No, skoraj v celoti, saj se je na njej zgodila tudi nesreča gledalca, ki pa bi očitno ostala zamolčana, če nas včeraj o njej ne bi obvestil bralec. »Osemnajstletnemu fantu iz Kamnika naj bi v glavo priletel večji kamen izpod koles dirkalnika. Menda ima prebito lobanjo in je v umetni komi. Preverite!« nas je opozoril in dodal, da gre za gledalca. Med brskanjem po spletu smo edino sporočilo o nesreči zasledili le na portalu Avtokros Arena. »Težko pričakovana dirka na slovenskih tleh je postregla s številnimi lepimi vožnjami 18 dirkačev, atraktivnimi vložki, žal pa tudi nesrečo gledalca,« so zapisali v torek, a podrobnosti niso navedli.
Da bi preverili bralčeve informacije, smo se najprej obrnili na PU Ljubljana, kjer pa podatkov o kakršni koli nesreči niso imeli. »Policijska uprava Ljubljana o dogodku ni bila obveščena, vendar bomo vaše informacije preverili,« so nam odgovorili.


Poklicali smo Sušnika, ki nam je potrdil, da je bil gledalec res poškodovan, več pa v zvezi s tem ni želel komentirati. Niti ne njegove starosti in stopnje poškodb. Nam je pa povedal, da so v zvezi s tem v stiku z njegovimi starši in da si objave v medijih ne želijo. Kar se tiče varnosti udeležencev in gledalcev na tekmi, je zagotovil, da je bilo zanjo dobro poskrbljeno. Se pa na dirkah, kot sklene, »dogajajo stvari, ki so nepredvidljive« oziroma se jih težko prepreči.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije