Na bencinski črpalki huda gneča, zaposlena je bila vsa iz sebe

Slovenci so na zadnji januarski dan množično kupovali vinjete.
Fotografija: Gneča za prodajo vinjet je bila v eni od poslovalnic Petrola menda večja kot pri prodaji kart za tekmo EP v odbojki med Slovenijo in Poljsko. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Gneča za prodajo vinjet je bila v eni od poslovalnic Petrola menda večja kot pri prodaji kart za tekmo EP v odbojki med Slovenijo in Poljsko. FOTO: Roman Šipić, Delo

»Stranke so pametovale, zakaj novih vinjet ne prodajamo že prej, v novembru. Danes pa sem morala kljub prostemu dnevu v službo na pomoč, ker so očitno vso do zadnjega čakali z nakupom. Gneča je hujša, kot je bila pri kartah za polfinalno tekmo v odbojki. Vse bi malo oklofutala,« je na spletnem omrežju zadnji januarski dan potarnala zaposlena na eni od bencinskih črpalk. 

Na Petrolu, kjer verjetno prodajo največ vinjet, so nam odgovorili, da drži, da ljudje najbolj množično kupujejo vinjete januarja in februarja, kar je bilo glede na izkušnje preteklih let tudi pričakovano. Z vinjetami so dobro priskrbljeni, zato se tudi na nobenem od prodajnih mest ni zgodilo, da bi jih zmanjkalo.

Lani je Dars prodal nekaj manj kot 941.000 letnih vinjet z letnico 2019, kar je okoli štiri odstotke več kot vinjet z letnico 2018.


Shranite račun za vinjeto


Računa o nakupu vinjete ni treba obvezno shraniti, je pa vsekakor priporočljivo. Če pred namestitvijo vinjeto poškodujete, če ste jo pomotoma nalepili na zatemnjeno mesto ali pa ste jo pri lepljenju poškodovali, ste upravičeni do nove. Pri Darsu vam bodo z računom brezplačno zamenjali novo, prav tako v primeru nesreče oziroma poškodovanega stekla.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije