ELA PEROCI

Muca Copatarica dobila svojo znamko

Počastili 100. obletnico rojstva mladinske pisateljice Ele Peroci. Izšel prvi paket letošnjih znamk.
Fotografija: Muca Copatarica Ele Peroci
Odpri galerijo
Muca Copatarica Ele Peroci

Pošta Slovenije bo jutri izdala prvi sklop letošnjih znamk. Ker se prihodnji teden začno zimske olimpijske igre v Pekingu, so izdali znamki biatlona (1,33 €) in deskanja (1,46 €) v mali poli. Z izdajo znamke za 0,91 € so se spomnili 100. obletnice rojstva mladinske pisateljice Ele Peroci; njena pravljica Muca Copatarica z ilustracijami Ančke Gošnik Godec je pritegnila generacije otrok, ki so z odprtimi usti poslušali, kako je muca vsako noč zašila vse strgane copate otrokom.

V počastitev zimske olimpijade
V počastitev zimske olimpijade

Njena dela so prevedena v 23 jezikov. V ciklu sodobno oblikovanje lesa je upodobljena blejska pletna (1,46 €), s katerimi že stoletja prevažajo romarje na otok. Izšla je tudi znamka v bloku (2,37 €) o našem največjem visokogorskem jezeru, Krnskem, ki leži na višini 1394 m. V okviru projekta Razvoj slovenščine v digitalnem okolju je izšla znamka za 0,62 €. Ob izdaji znamk so poskrbeli tudi za ovitke prvega dne. Izšla pa je tudi voščilna znamka, vrednosti B (tudi kot mala pola).

To izdajajo vsako leto ob valentinovem, nekritično prenešenem komercialnem prazniku. Le čemu je tega treba, saj imamo Slovenci že stoletja gregorjevo, dan, ko se tički ženijo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije