PREISKOVALNA KOMISIJA

Mojca Šetinc Pašek je želela zaslišati Urbanijo: poslal je opravičilo

Poslanci preiskujejo sume nezakonitega financiranja političnih strank.
Fotografija: Da ga ne bo, je sporočil pozno zvečer. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Da ga ne bo, je sporočil pozno zvečer. FOTO: Črt Piksi

Preiskovalna komisija DZ, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja političnih strank, bi morala danes zaslišati nekdanjega direktorja vladnega urada za komuniciranje Uroša Urbanijo, a se je ta v sredo pozno zvečer opravičil, da ga na današnjo sejo ne bo.

Kot je povedala predsednica preiskovalne komisije Mojca Šetinc Pašek, je Urbanija v sredo pozno zvečer poslal opravičilo, da se današnje seje ne bo udeležil zaradi drugih obveznosti. Komisija se je z opravičilom seznanila, je pa Šetinc Paškova poudarila, da opravičilo ni vsebinsko popolno, »ker bi moralo imeti tudi dodatne razloge«.

Današnja seja je bila sklicana že za april, vendar je bila dvakrat prestavljena, najprej na termin v maju, nato na zdajšnjega. Šetinc Paškova je minuli teden za STA povedala, da so prejšnja zaslišanja prvič prestavili zaradi njene, drugič pa zaradi zadržanosti Urbanije. V zvezi z njegovim zaslišanjem je povedala, da to ne bo nič posebnega, iščejo le pojasnila v zvezi z uredbo, s katero je Ukom ministrstvom naročil promocijo »nekih zadev«.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije