TEKMOVANJE

Močvirski tulipan kuha naj ribjo čorbo

Kar 33 ekip na 14. mednarodnem tekmovanju v kuhanju ribje čorbe.
Fotografija: Poleg prvih treh nagrad so podelili še zlato priznanje žirije ter šest zlatih, 21 srebrnih in pet bronastih priznanj. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Poleg prvih treh nagrad so podelili še zlato priznanje žirije ter šest zlatih, 21 srebrnih in pet bronastih priznanj. FOTO: Oste Bakal

LENDAVA – V sklopu Festivala Vinarium so minuli konec tedna v Lendavi pripravili tradicionalno, že 14. mednarodno tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, ki se ga je udeležilo kar 33 ekip. Ob dogodku, ki ga je organizirala Madžarska samoupravna narodna skupnost občine Lendava, so pripravili še otroški razvedrilni program, ki je vključeval lokostrelstvo, tetoviranje z bleščicami, jahanje, napihljiva igrala, tradicionalne lesene igrače in še mnogo tega, potekal pa je tudi 11. mednarodni folklorni festival.

Po razglasitvi rezultatov kuhanja ribje čorbe je sledil koncert skupine Tokos s prijatelji, zatem pa še koncert romske glasbene skupine Pannon Cigányzenekar (Layos Baranyai s prijatelji). V prijetnem vzdušju so lahko obiskovalci, ki jih ni bilo malo, na zelenici pred drvarnico poskusili ribjo čorbo, tradicionalno jed Panonske nižine. Madžarska ribja čorba iz kotlička je namreč specialiteta tudi v Prekmurju. Jed, ki so jo Lendavčani ponudili gostom, se je kuhala v kotličkih na odprtem ognju, prisotni pa so lahko poskusili tudi druge ribje specialitete in lokalne jedi, h katerim so se prilegla odlična lendavska vina.

Čeprav je tekmovanje predvsem priložnost za druženje, seveda ni šlo brez ocenjevanja, in organizatorji so za najboljše jedi ter tudi za najlepše urejena tekmovališča podelili nagrade. Prvo mesto je pripadlo ekipi TKD Močvirski tulipan iz Radmožancev, druga je bila ekipa PGD Dolina, tretja pa ekipa Törpeharcsa iz Kota. Najlepše urejeno tekmovališče je imela ekipa TD Gaberje. Podelili so tudi posebno zlato priznanje žirije, ki ga je dobila ekipa Zalai Kontárok, med preostale pa so razdelili še šest zlatih, 21 srebrnih in pet bronastih priznanj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije