VROČA RAZPRAVA

Miro Senica v zadevi Baričevič umaknil tožbo zoper novinarja

Objavljeno 20. januar 2015 10.40 | Posodobljeno 20. januar 2015 11.14 | Piše: A. K., K. K.

Eden od novinarjev je zahteval denarno kazen za odvetnika.

Bo Senica poslej tožil vse medije, ki ga bodo povezovali z aferami? Odgovore čakamo ...

LJUBLJANA – Odvetnik Miro Senica je danes na sodišču umaknil tožbo zoper novinarja Bojana Požarja in Mitjo Lomovška. Naša novinarka s sodišča poroča, da je Senica novinarja tožil zaradi objave dokumenta po smrti Seničevega prijatelja Saše Baričeviča, ki ga je Požar v članku »Afera Baričevič, dokumenti tožilstva: dve priči videli bežati Mira Senico!« objavil na svojem portalu. Sojenje je bilo precej dinamično, Lomovšek pa je zaradi krepkih besed čez Senico in njegovo partnerico Katarino Kresal moral iz dvorane.

Senica je novinarja tožil zaradi objave zapisnika zaslišanja v preiskavi, in sicer zaradi domnevne izdaje tajnih podatkov tožilke Dragice Kotnik. Ta je sicer trenutno v suspenzu.

Kot poroča novinarka s sodišča, naj bi Senica tožbo umaknil, ker je zdaj videl, da gre res za dokument tožilstva, medtem ko je prej menil, da je papir ponarejen. 

Se pa z umikom sodbe ne strinja Lomovšek, ki pravi, da sprejema umik zgolj pod pogojem, da sodišče Senico denarno kaznuje. »Nekdo, ki ima pravno izobrazbo, se norčuje iz vseh nas. Ta umik tožbe je norčevanje iz vseh nas. Zahtevam, da se plačajo vsi stroški do tega trenutka,« je bil na sodišču oster Lomovšek, ki se je zagovarjal sam, medtem ko je Požarja zagovarjal Franc Rojko iz odvetniške pisarne Matoz.

Sodnik Gorazd Fabjančič je Senici naložil povrnitev stroškov novinarjev in nagrade njunemu zagovorniku. Denarno pa ga ne bo kaznoval, ker za to po njegovi presoji ni podlage.

Deli s prijatelji