OSTRO

Ministrica vrnila Mahniču. Poglejte, kaj je izrekla

Seja odbora za obrambo se je sprevrgla v cirkus.
Fotografija: FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Včerajšnja seja odbora državnega zbora za obrambo, na kateri je prvič kot načelnik generalštaba slovenske vojske sodeloval Aleš Geder, je bila pestra.

Predsednik odbora Žan Mahnič je po uvodnem govoru besedo predal obrambni ministrici Andreji Katič, ki je poslancu SDS očitala, da laže: »Blatite vse po vrsti. Rekli ste, da so neprimerni poveljniki na vseh ravneh, zvračate krivdo na mene. To je čista laž. Velikokrat lažete.«

V nadaljevanju je Mahniča, ki je gledal svoj mobilni telefon, pozvala, naj jo posluša: »Predsednik, a boste poslušali?« Mahnič ji je odgovoril, da tudi ona ni poslušala njega.


FOTO: Roman ŠŠipić, Delo
FOTO: Roman ŠŠipić, Delo


Mahnič je nato besedo dal strankarskemu kolegu Katičeve v SD Matjažu Nemcu. Ko mu je njegovo besedičenje začelo presedati, mu je zabrusil, da je njegova razprava »bolj v smislu, v stilu lahko rečemo predsednika države, skratka, veliko govorjenja, nič povedanega, predvsem pa vsem všečno«.

Nemec je hotel repliko, Mahnič pa ga je podučil, da replike na repliko ni. »Ne bom si dovolil razpravljati z vami, bom pa povedal samo svoje mnenje in tudi vam ne bom dajal naukov, želel pa bi si, da ne sodite drugih po sebi,« mu je zabrusil Nemec, sicer podpredsednik državnega zbora.

»Za zlorabo postopkovnega pravilnika vam dajem prvi opomin,« je bil kratek Mahnič.

Nemec se je nato na opomin odzval na twitterju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije