NA PRIREDITVI

Ministrica tudi v drugo negativna na koronavirus

Objavljeno 28. september 2020 18.26 | Posodobljeno 28. september 2020 21.40 | Piše: STA, Ma. M.

Ponovljeni test na okužbo z novim koronavirusom pri Simoni Kustec negativen.

Ministrica Simona Kustec. FOTO: zaslonski posnetek
Tudi ponovljeni test na okužbo z novim koronavirusom, ki ga je opravila in tudi plačala ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, je negativen, so za STA pojasnili na ministrstvu. Ministrica je bila od prejšnjega tedna na dopustu, test pa je opravila po udeležbi na prireditvi, kjer ni nosila zaščitne maske.

Kustečeva se je namreč udeležila javne prireditve, ki jo je priredil Olimpijski komite Slovenije (OKS) ob obisku predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomasa Bacha v Sloveniji. Na prireditvi je bilo 140 ljudi, ki niso nosili mask. Zaradi tega se je ministrica znašla pod plazom kritik, češ da v šolah zapoveduje nošenje mask, medtem ko se sama tega ne drži. V opoziciji so ocenili, da bi morala zaradi tega odstopiti.
 

Preberite še:

Še vedno odprta možnost, da bi bila ponovno razglašena epidemija (VIDEO)
Sars-cov-2: več kot milijon smrtnih žrtev

Kustečeva je facebooku izrazila obžalovanje, da na dogodku ni nosila zaščitne maske, vendar je organizator po njenih besedah zagotovil, da so upoštevali priporočila in navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, je dodala. Iz previdnostnih razlogov pa je ostala doma in se v četrtek samoplačniško testirala na okužbo. Tudi takrat je bil test negativen.
Deli s prijatelji