NA UDARU

Ministrica spregovorila: Karl Erjavec se pripravlja na puč

Objavljeno 08. avgust 2020 16.47 | Posodobljeno 08. avgust 2020 23.17 | Piše: Ma. M.

Zdi se ji nekorektno, da, kot kaže, iz ozadja deluje poražen nekdanji predsednik stranke Desus.

Aleksandra Pivec in Karl Erjavec FOTO: Jože Suhadolnik, Blaž Samec
Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, ki je zadnje tedne pod drobnogledom javnosti zaradi domnevnih afer Vinakras in Občine Izola, ko naj bi na račun davkoplačevalcev uživala na Krasu in Obali, je spregovorila za časopis Večer. Povedala je, da je vse račune, ki naj bi bili sporni, že sama predala Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) in da ničesar ne skriva. 

Pred dnevi je sicer na facebooku zapisala, da se je preostro odzvala, ko so v politične zadeve vpletli tudi njeno družino – sinova ter moža. Poslala je tudi ostro sporočilo političnim nasprotnikom. V intervjuju za Večer je povedala tudi, da sliši, da za številnimi napadi nanjo stoji nekdanji šef upokojenske stranke Desus Karl Erjavec. Spomnimo, letos ga je na kongresu stranke premagala in postala predsednica Desusa. Zgodbam o vrnitvi Karla Erjavca sprva ni verjela, po dogajanju v zadnjem mesecu ali dveh pa verjame, povzema pisanje Večera STA: »Preveč ljudi na terenu mi je povedalo, da se gospod Erjavec pojavlja v teh konstelacijah.«

»Da se pripravlja puč«, se ji zdi nekorektno, če je večina v stranki ne želi na vrhu, pa bo to sprejela. Možnost, da bi v tem primeru prestopila v SDS, je kategorično zanikala.
image
VIDIC LEON Karl Erjavec in Aleksandra Pivec. FOTO: Leon Vidic, Delo
Deli s prijatelji