Ministrica sporočila, kdaj naj bi se vsi učenci vrnili v šole

Je zelo optimistična.
Fotografija: Ministrica je optimistična. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Ministrica je optimistična. FOTO: Jože Suhadolnik

Ministrica Simona Kustec je za oddajo Infodrom spregovorila o možnosti vrnitve vseh učencev v šolske klopi. Učenci druge in tretje triade bi se lahko vračali postopoma, 1. in 8. junija. Dokončno odločitev bodo sporočili v tem tednu. Ob tem pa se poraja vprašanje o glavnini srednješolcev, ki so še vedno doma.

V šolske klopi so se namreč vrnili samo dijaki četrtih letnikov. Neuradno naj bi o tem odločala Kustečeva ta teden, predvidoma v sredo. Ministrica je sicer glede vračanja v šolske klopi zelo optimistična, dobra novica je tudi epidemiološka slika Slovenije v zadnjih dneh.

Preberite tudi: 
Vsi učenci v šolo za zadnji mesec šolskega leta?
Ministrica: Otroka bosta redko ali pa nikoli priznala, da se pogrešamo


Ministrica je še sporočila, da bo namen vračanje bolj kot ne, da se učenci dostojno poslovijo od sošolcev in zaključijo šolsko leto v šolskih klopeh, kar se tiče ocen, pa pravi, naj tisti, ki se šolajo doma, te dni zagrabijo za delo in zaključijo šolsko leto po najboljših možnih močeh.

Vrnitev v šole ob upoštevanju ukrepov

Spomnimo, v šolske klopi so se prejšnji teden vrnili učenci prve triade razredov osnovne šole. V osnovnih šolah so med zagatami beležili prostorske omejitve, saj je varnostno razdaljo težko zagotoviti, je priznala ministrica. Otroci do 12. leta so se v šolske klopi vrnili brez zaščitnih mask, jih pa morajo nostii njihove učiteljice in učitelji. V šolske klopi so se ponedeljek vrnili tudi dijaki zaključnih letnikov.

Njihov učni proces poteka predvsem v luči priprav na zaključne izpite in maturo. Kot je spomnila ministrica, bodo dijaki 30. maja  opravljali prvi maturitetni preizkus iz angleškega jezika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije