BOLEZEN

Ministrica izzivala Erjavca in obležala: Borim se

Zaplet bo očitno močno zaznamoval boj za predsedniško mesto v Desusu. Aleksandra Pivec na bolniškem dopustu.
Fotografija: Aleksandra Pivec. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Aleksandra Pivec. FOTO: Leon Vidic, Delo

Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je ena od dveh kandidatov, ki želita s prestola Desusa vreči Karla Erjavca. Pred januarskim kongresom v stranki vre, Pivčeva pa se spopada tudi z očitki zaradi poročila o projektu SRIPT, v katerem so bile ugotovljene nekatere nepravilnosti.

Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec. FOTO: Instagram, posnetek zaslona
Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec. FOTO: Instagram, posnetek zaslona
Pivčeva, ki je pri projektu sodelovala, obžaluje, da je prišlo do nepravilnosti, a je dejala, da je delo opravila v skladu z navodili naročnika, tj. Turistično gostinske zbornice Slovenije. Dejala je, če predsednik vlade Marjan Šarec ne bo imel več zaupanja v njeno delo, lahko ponudi nepreklicni odstop.

Zapleti so, kot kaže, načeli tudi zdravje Pivčeve, ki je trenutno na bolniškem dopustu, kar je potrdila tudi s fotografijo iz domače postelje, v kateri leži skupaj s svojim štirinožnim kosmatincem.

»Pred časom me je novinarka vprašala kako se obnese biti ženska v svetu politike. Prepričana sem, da ženske v svet politike vnašamo veliko mero empatije in čutenja do dela, ki ga opravljamo in do ljudi, katerim je namenjeno. In na to se prepogosto v politiki pozablja. Zato politični prostor potrebuje več osebnega odnosa in občutka za okolje in ljudi v njem. In tudi z malimi koraki in uspehi, lahko potem gradimo velike zgodbe za dobro vseh. A pri vsem predvsem ne gre pozabiti nase in ohranitev svojega lastnega zdravja in miru. Midva se boriva skupaj, da vrneva oboje,« je zapisala ministrica, sledilci pa so ji zaželeli, da bi čim prej ozdravela.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije