VELIKO ODPOVEDI

Ministra Bešiča Loredana zapustila še tajnica

V polletnem obdobju novega ministra vodi kabinet novega ministra že četrta oseba.
Fotografija: Danijel Bešič Loredan. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Danijel Bešič Loredan. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Ministrstvo za zdravje zapuščajo zaposleni, poroča Delo. V polletnem obdobju vodi kabinet Danijela Bešič Loredana že četrta oseba, novo zaposlitev si je poiskala tudi tajnica, ta teden pa je obupala še doc. dr. Mojca Dobnik, v. d. generalnega direktorja direktorata za zdravstveno varstvo.

Odpoved je dal že zdravnik Iztok Kos, v. d. direktorja generalnega direktorata za zdravstveno varstvo, ministrstvo pa sta pred njim zapustili že vodja kabineta Sandra Kašca in državna sekretarka Aleksandra Lah Topolšek, ki je zdaj v kabinetu predsednika vlade Roberta Goloba. Tudi zdravnica Tanja Petkovič ne vodi več službe za dolgotrajno oskrbo, a je ostala v kabinetu ministra.

Minister za zdravje je o odhodih kadra za Sobotno prilogo pred časom povedal: »Z ožjo ekipo sem v kabinetu od jutra do večera, predanost pričakujemo tudi od drugih. Predvsem pa pričakujem, da so zaposleni usposobljeni, da prevzamejo odgovornost za vodenje direktoratov ali sektorjev ter da pozitivno miselnost prenesejo na vse druge zaposlene.« Minister je takrat tudi pojasnil, da so se imeli vsi priložnost izkazati, če se niso, jih je odslovil ali so odšli sami ...

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije