'GLUPI' DAVKI

Minister Tonin o kolegu Vizjaku: Na našo podporo ne more več računati

V NSi ministra SDS ne podpirajo več.
Fotografija: Matej Tonin, predsednik NSi in minister za obrambo. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Matej Tonin, predsednik NSi in minister za obrambo. FOTO: Voranc Vogel

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak še vedno trdi, da v pogovoru z Bojanom Petanom o Termah Čatež iz leta 2007, ni storil ničesar nezakonitega. Ocenjuje, da zgolj branil državni interes in gre pri objavi posnetka za politični napad nanj.

Preberite še: 

image_alt
Vatovec: Pogovor med Vizjakom in Petanom se sliši kot priročnik o tehnikah gospodarskega kriminala

Vizjaku v NSi odrekli podporo 

Glede podpore Vizjaku pa je v oddaji 24ur zvečer spregovoril predsednik Nove Slovenije Matej Tonin. Pravi, da so se z ministrom pogovorili, sam pa je govoril tudi s predsednikom vlade Janezom Janšo. Po teh pogovorih minister Vizjak, ne more več računati na podporo stranke.

V delu opozicije so danes zaradi posnetkov Vizjakovega pogovora s poslovnežem Bojanom Petanom ponovili pričakovanje, da se glede podpre Vizjaku opredelita koalicijski stranki NSi in SMC. Kot so izpostavili v delu opozicije, se je izkazalo, da so posnetki Vizjakovih pogovorov izpred 14 let pristni, v NSi pa so oktobra dejali, da bi moral okoljski minister v primeru dokazane avtentičnosti odstopiti s položaja.

Po poročanju časnika Delo naj bi Vizjak sicer dopuščal možnost odstopa. Kot je danes dejal vodja poslancev SDS Danijel Krivec, naj bi se v SDS o tem, ali je minister še deležen njihovega zaupanja ali ne, odločali po zagovoru v okviru interpelacije. Za uspeh interpelacije je sicer treba 46 poslanskih glasov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije