KORONAVIRUS

Minister sporočil: Tako kot v času epidemije bo

Objavljeno 19. september 2020 16.37 | Posodobljeno 19. september 2020 19.54 | Piše: STA, T. V.

Organizacija dela bo zahtevnejša, verjetno bo potrebno razporejanje osebja.

Največja težava je pomanjkanje primernega zdravstvenega kadra. FOTO: Leon Vidic, Delo
Minister za zdravje Tomaž Gantar se je na sestanku s predstavniki bolnišnic, ki imajo oddelke za bolnike s covidom 19, dogovoril, da se znova vzpostavi način dela, kot je veljal v času epidemije. Bo pa tokrat organizacija dela brez zapiranja bolnišnic zahtevnejša, zato bodo verjetno potrebne prerazporeditve osebja.
 
Preberite tudi:

Razkrivamo nova pravila: tako bo po novem z maskami v šolahPo petkovem sestanku s premierjem Janezom Janšo, predstavniki bolnišnic in strokovne skupine je Gantar danes pojasnil, da bodo po potrebi še naprej zagotavljali dodatne zmogljivosti v bolnišnicah. Težava je sicer predvsem nezadostno število zdravstvenega osebja, zato bodo verjetno potrebne prerazporeditve. V torek je sicer Jelko Kacin opozoril, da se bo treba pripraviti na bistveno večje število hospitaliziranih, verjetno že v drugi polovici septembra.
 
Preberite tudi:

Posnetek, ki je razdelil Slovenijo: oče s sočnimi kletvicami nad zdravstvene delavceŠtevilo okužb z novim koronavirusom narašča, počasi pa se povečuje tudi število hospitaliziranih. V petek je bilo po podatkih vlade hospitaliziranih 67 bolnikov, od tega jih je 10 potrebovalo intenzivno nego. Za sprejem bolnikov s covidom 19 so se zato ta teden pripravili tudi v celjski bolnišnici, potem ko so iz mariborskega univerzitetnega kliničnega centra v začetku tedna poročali, da so postelje za bolnike s covidom 19 že zapolnili. Nekaj bolnikov so iz Maribora preselili na Kliniko Golnik.
 
Preberite tudi:

Besedna vojna slovenskih zdravnikov: »To so odpadniki slovenske medicine«Tudi generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar je glede na porast števila okuženih z novim koronavirusom v zadnjih dneh napovedal porast števila hospitaliziranih in tistih, ki bodo potrebovali intenzivno nego. Če se bo število okužb večalo, bodo po njegovih besedah dva oddelka infekcijske klinike in tudi osrednjo intenzivno enoto za bolnike z drugimi infekcijskimi boleznimi preselili na drugo lokacijo v severnem traktu Bolnišnice Petra Držaja, izpraznjene postelje na infekcijski kliniki pa bodo v celoti namenili oskrbi bolnikov s covidom 19.
Deli s prijatelji