Minister šokiral v DZ: Počivalšek testiran na koronavirus

Novo vlado naj bi dobili v soboto zgodaj zjutraj.
Fotografija: Zdravko Počivalšek je na zaslišanje pred matičnim odborom prišel z izvidom testiranja na koronavirus. FOTO: posnetek zaslona
Odpri galerijo
Zdravko Počivalšek je na zaslišanje pred matičnim odborom prišel z izvidom testiranja na koronavirus. FOTO: posnetek zaslona

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek, kandidat za ta resor tudi v prihajajoči vladi, se je pred predstavitvijo v matičnem odboru na prisotne obrnil s posebno izjavo.


Dogajanje o koronavirusu spremljamo iz minute v minuto.


»Preden začnem svojo predstavitev, bi vam rad dal še svojo informacijo. Ker sem včeraj zvečer dobil temperaturo, sem šel takoj na kontaktno točko v bolnišnico Celje in dobil izvid – lahko ga pokažem –, da sem negativen na koronavirus. Če dovolite, bi nadaljeval …. Izvid pa je od 20.49 včeraj. Imam malo drugačen glas in mi oprostite, če bom tu ali pa tam zakašljal,« je dejal, nato pa nadaljeval svojo predstavitev.
 

Pohiteli z odločanjem o novi vladi

Širjenje koronavirusa vpliva tudi na delo v državnem zboru, kjer so sprejeli vrsto preventivnih ukrepov, pohiteli so tudi z odločanjem o novi vladi. Državni zbor bo tako o listi 16 ministrskih kandidatov mandatarja Janeza Janše odločal na izredni seji, ki se bo začela v petek ob 18.30, je sklenil kolegij predsednika državnega zbora. Pred tem bodo v petek potekale še zadnje predstavitve ministrskih kandidatov pred parlamentarnimi odbori.



Za izvolitev ministrske ekipe je potrebna podpora večine navzočih poslancev. Glasuje se o listi kandidatov v celoti, nova koalicija pa ima za njeno potrditev zagotovljenih 47 glasov. Novo vlado bomo tako predvidoma dobili v soboto zgodaj zjutraj.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije