STOPIL PRED JAVNOST

Minister Počivalšek: V resnici nisem bil priprt, odstopiti ne nameravam (VIDEO)

Po torkovih hišnih preiskavah je pred novinarje stopil minister Počivalšek.
Fotografija: Zdravko Počivalšek. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Zdravko Počivalšek. FOTO: Voranc Vogel

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je na današnji novinarski konferenci dejal, da ga torkove hišne preiskave niso presenetile ter da je to po njegovem mnenju logična posledica »vseh dosedanjih političnih pritiskov in manevrov«. Zatrdil je, da so delovali zakonito in transparentno, cilj pa je bil zagotoviti dovolj zaščitne opreme med epidemijo. Pristojnim je predložil vse dokaze ter dodal, da je z njimi ves dan sodeloval.

»Nisem bil priprt, temveč pridržan za čas hišne preiskave, kar je običajen postopek,« se je na poročanja nekaterih medijev odzval minister. Kot pravi, ima podporo premierja za nadaljnje delo, zato odstopiti ne namerava.


Kriminalisti NPU so v torek na 11 naslovih izvajali hišne preiskave zaradi spornih poslov z opremo. Med osumljenimi je tudi minister Počivalšek. Preiskovali naj bi podjetje Geneplanet, ki je dobilo osem milijonov evrov vreden posel za dobavo medicinskih ventilatorjev. Preiskovalci so v večernih urah zaključili hišno preiskavo v prostorih ministrstva za gospodarstvo, kjer so iskali dokaze za sum kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev.
 

Preberite tudi: Po preiskavah se je na facebook profilu Počivalška pojavil ta zapis (FOTO)



Kot so v poznih večernih urah zapisali na Počivalškovem facebook profilu, je minister »v preiskavi polno sodeloval«. Dodali so, da si, kot je že dejal, želi, da bi se primer nabave zaščitne opreme preiskal hitro, strokovno neoporečno in brez očitne politične motivacije.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije