KORONAKAOS

Minister Hojs o grožnjah: Prijavite jih

Groženj so bili deležni Milan Krek, Bojana Beović in Aleš Rozman.
Fotografija: Aleš Hojs. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Aleš Hojs. FOTO: Jože Suhadolnik

Direktor Univerzitetne klinike Golnik Aleša Rozmana in prve infektologinje v državi, ki svetuje vladi, Bojane Beović, sta po napadu na prvega moža NJIZ Milana Kreka opozorila, da tudi sama dobivata sramotilna e-sporočila in grožnje. Na njune besede se odzval tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki je pozval vse, ki ocenjujejo, da je bilo proti njim storjeno kaznivo dejanje, da to prijavijo.

V elektronskem sporočilu, ki ga je naslovil na medije in celo na predsednika vlade Janeza Janšo, je opisal postopek prijave. Zapisal je, da je prijava lahko pisna ali pa tudi ustna, na najbližji policijski enoti ali pa kot e-naznanilo.
 
Preberite še:
Kriminalist pri Bojani Beović, oglasil se je Janez Janša​
Zdravniku Rozmanu grozijo in ga sramotijo, zdaj mu je prekipelo
Zlatko nad Milana Kreka. Ste videli posnetek? (VIDEO)


Hojs je še zapisal: »Če naznanitelj kaznivo dejanje prijavi ustno, policist izpolni zapisnik.  Oblika prijave ni predpisana. V njej naj bo jasno opisan primer (kdo je storilec in kdo je žrtev, kaj se je zgodilo ter kje in kdaj), iz katerega naj bi izhajalo, da je nekdo storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, priložijo naj se morebitne priloge. Prijavitelj vpiše tudi svoje kontaktne podatke. V primeru, da ger za grožnje preko spleta je dovolj, da se priloži dokumenet iz e-pošte, ali kako drugače sporoči storilca,« je zapisal in dodal, da je jasno, da je v primeru, da ni znan, naloga policije, da začne s postopki odkrivanja identitete, tudi z iskanjem preko ip naslovov. »Vse podane prijave bomo skrbno obravnavali,« je še zapisal.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije