NAPOVED?

Minister Hojs čivka, omenil je karanteno

Notranji minister Aleš Hojs je na twitterju zapisal, kaj se nam obeta v prihodnjih dneh.
Fotografija: Se nam že prihodnji teden obeta zostritev razmer?  FOTO: Gargonia Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Se nam že prihodnji teden obeta zostritev razmer?  FOTO: Gargonia Getty Images/istockphoto

Število okuženih z novim koronavirusom na Hrvaškem iz dneva v dan narašča, zato ni nič nenavadnega, da so govorice o 14-dnevni karanteni ob prihodu iz Hrvaške vse glasnejše. V četrtek so Hrvati poročali, da je bilo v sredo 180 potrjenih novih okužb, danes pa je ta številka poskočila že čez dvesto, in sicer na 208. Številke v prihodnjih dneh pa bodo, kot kaže, odločale o tem, ali bo Slovenija ob vstopu v državo iz Hrvaške uvedla strožji režim. 

»Okužbe, ki prihajajo iz Hrvaške, nas vodijo do strožjega režima vstopa v Slovenijo, verjetno že v prihodnjem tednu. Na podlagi rezultatov testiranj prek vikenda in v ponedeljek, bo Vlada Republike Slovenije prisluhnila predlogom strokovne skupine za covid 19 in na podlagi epidemiološke ocene zaostrila vstop,« je na twitterju zapisal notranji minister Aleš Hojs in dodal ključnik karantena.  



Danes je bilo iz ust pristojnih tudi slišati nekaj na račun šole in novega šolskega leta. Milan Krek je dejal, če bo epidemiološka slika slaba, se šole ne bodo odprle. Podrobneje, preberite tukaj.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije