50 LET

Milka šla po vodo in začarala Petra, poročena sta že 50 let (FOTO)

Iskrica je preskočila. Slavja se je udeležilo pet generacij.
Fotografija: Bil je cerkveni obred.
Odpri galerijo
Bil je cerkveni obred.

Te dni sta zlati jubilej praznovala Milka in Peter Karba iz Črešnjevcev. Po cerkvenem obredu, ki ga je pred skoraj 80 svati v farni cerkvi sv. Petra vodil domači župnik Franc Hozjan, so se vsi skupaj preselili na Turistično kmetijo Hari v Spodnji Ščavnici.

Slavljenca je spremljalo skoraj 80 svatov. FOTOGRAFIJE: Ludvik Kramberger
Slavljenca je spremljalo skoraj 80 svatov. FOTOGRAFIJE: Ludvik Kramberger

Tam je bilo zelo prijetno, razigrano in veselo vse popoldne in dolgo v noč, slavljenca pa sta žarela od sreče, lahko bi dejali, še bolj kot pred pol stoletja, ko sta prvič stopila pred oltar. Kako tudi ne, ko pa je bilo tokrat na slavju kar pet domačih generacij (Milka, njena mama Neža, hčerka Simona, vnukinja Danijela in pravnukinja Larisa), vmes pa še drugi njuni sorodniki, prijatelji in sosedje. Ob bogato obloženih mizah, kot se za tako obletnico spodobi, se je veselilo, zabavalo in plesalo. Za še prijetnejše vzdušje sta skrbela glasbenika Vlado in Mateja, Duo M.

Skorajda soseda

Milka se je rodila 1. avgusta 1954 v Zbigovcih kot prvi izmed petih otrok Neže in Ivana Jančarja. Po osnovni šoli, ki jo je obiskovala v Gornji Radgoni, se je zaposlila v takratnem konfekcijskem gigantu, tovarni Mura, kjer je delala vse do upokojitve, tako v domačih Črešnjevcih kot v Gornji Radgoni in Murski Soboti.

Njen izvoljenec se je rodil 23. maja 1950 kot najmlajši izmed štirih otrok Ane in Martina iz Črešnjevcev. Po odsluženem vojaškem roku v Makedoniji se je leta 1970 kot mizar zaposlil v Kmetijskem kombinatu Črnci in tam delal vse do upokojitve. V otroštvu in zgodnji mladosti se Milka in Peter nista poznala, čeprav sta rojena v sosednjih vaseh. Šele ko so se Jančarjevi preselili v Črešnjevce, kjer so si gradili hišo, je šla Milka ob neki priložnosti k sosedom Karbovim po vodo iz njihovega studenca. Že ko sta se prvič srečala, je preskočila neka iskrica, ki je pomenila trajno povezanost v sreči in zadovoljstvu. Poročila sta se 25. novembra 1972 in živela na njegovi domačiji do leta 1986, ko sta se preselila v svojo novo hišo.

Zdaj ko v pokoju uživata sadove skupnega življenja, so jima v posebno veselje in zadovoljstvo potomci. Rodile so se jima hčerke Simona, Petra in Martina, si ustvarile družine in na svet spravile vnuke oziroma vnukinje (Danijelo, Lauro, Ines, Aleksa, Anando), najmlajši pa sta pravnukinji Larisa in Taja

Mašo je vodil domači župnik Franc Hozjan.
Mašo je vodil domači župnik Franc Hozjan.

Zlatoporočenca
Zlatoporočenca

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije