FORUM 21

Milan Kučan sporočil pomembno vest

Društvo že skoraj leto dni aktivno ne deluje.
Fotografija: Milan Kučan, prvi predsednik samostojne Slovenije. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Milan Kučan, prvi predsednik samostojne Slovenije. FOTO: Jure Eržen, Delo

Te dni je v medijih zakrožilo pismo prvega predsednika republike Slovenije Milana Kučana, v katerem obvešča člane o prenehanju delovanja Foruma 21.

Ta civilnodružbena iniciativa, ki so jo ustanovili leta 2004, v njej pa so zbrani vidni predstavniki politične, gospodarske, znanstvene in kulturne elite, naj bi imela zadnja leta še vedno velik politični vpliv. A kot je Kučan zapisal v pismu članom, je društvo v zadnjem letu praktično prenehalo delovati. 

Kučan je tako predlagal ukinitev Foruma 21, člane pa pozval, naj o predlogu upravnega in nadzornega sveta razmislijo ter svoje stališče sporočijo do 10. januarja. »Odločitev ni bila ne lahka ne enostavna. Nekoliko sta jo olajšala zavest, da je društvo v 16 letih svojega delovanja uspešno uresničevalo svoje temeljno poslanstvo, in dejstvo, da se je od časa njegove ustanovitve v slovenski družbi do danes pojavila vrsta ustanov civilne družbe s podobnimi ambicijami: omogočati razpravo o aktualnih kulturnih, gospodarskih, političnih in socialnih vprašanjih. Prepričani smo, da boste znotraj njih lahko zadovoljili svoj interes po aktivnem družbenem delovanju,« je članom društva sporočil Kučan.

Pismo Milana Kučana, Forum 21 FOTO: Tw
Pismo Milana Kučana, Forum 21 FOTO: Tw


 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije