O PRITISKIH

Krek se je oglasil po šoku z Zlatkom

Direktor Nijz je prepričan, da je žrtev nasilja.
Fotografija: Direktor Nijz Milan Krek. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Direktor Nijz Milan Krek. FOTO: Leon Vidic, Delo

Direktor Nijz Milan Krek je v sinočnjih Odmevih na RTV Slovenija v telefonskem pogovoru spregovoril o pritiskih raperja Zlatana Čordića Zlatka.

O uličnem 'intervjuju', kot ga je Zlatko poimenoval, je Krek povedal, da ni šlo za nadlegovanje, ampak neposredni napad nanj in na njegovo institucijo. »Zame osebno in za nas je bilo to nasilno dejanje, ki nima nobene primere v sodobnem času in ga je treba takoj obsoditi. Gre za nasilje. Oba sta se nasilno obnašala do mene – verbalno in fizično, saj sta mi nenehno zapirala pot. Sem se dobesedno boril, da sem prišel do pisarne. Takšne stvari se v naši državi ne smejo več zgoditi in jih moramo kot prebivalci Slovenije čim prej obsoditi in sporočiti, da ni mesta v tej državi za njih.«
Preberite tudi:
Koliko je od države dobil Zlatan Čordić Zlatko
Zlatko nad Milana Kreka. Ste videli posnetek? (VIDEO)

Šepec: Politik mora imeti trdo kožo


Profesor Miha Šepec s pravne fakultete v Mariboru je dan pred nastopom Kreka v Odmevih pojasnil, da je po njegovem mnenju šlo za neprimerno nadlegovanje, ki ne zasluži kazenskopravne represije. Ta bi bila po njegovem mnenju potrebna, če bi šlo za fizični napad ali hud verbalni napad. »Šlo je za neprimerno nadlegovanja. Politik je javna oseba in mora imeti trdo kožo tudi za tak mini incident, ki ni povzročil resnih nevarnosti,« je pojasnil Šepec.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije