TRAJNO ZAPRTJE

Cimos ustavlja proizvodnjo v Mariboru

Objavljeno 18. september 2020 17.49 | Posodobljeno 18. september 2020 19.59 | Piše: STA, A. L.

O zaprtju niso nič, razen govoric, vedeli niti v sindikatu Skei.

Arhivska fotografija. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Mariborsko tovarno in livarno avtomobilskih delov Cimos bodo zaprli, je poročal Radio Slovenija. Novica o takojšnjem zaprtju proizvodnje je danes presenetila 150 tamkajšnjih delavcev. Razlog za zaprtje so težave, povezane z zapiranjem gospodarstva zaradi covida 19, in splošne težave avtomobilske industrije.

Delavci naj bi novico, da se proizvodnja v mariborskem obratu Cimosa trajno ustavlja, izvedeli na danes sklicanem svetu delavcev. Večina zaposlenih tako od danes izkorišča preostanek dopustov, nekaj pa jih opravlja nujno potrebna dela pred zaprtjem. O zaprtju niso nič, razen govoric, vedeli niti v sindikatu Skei.

Zaposlene naj bi sicer v prihodnjih dneh pozvali na individualne razgovore, na katerih jim bodo ponudili možnost prekinitve delovnega razmerja z odpravnino ali prezaposlitev v drugem Cimosovem obratu, je za radio povedal sindikalni zaupnik Raim Musić.

Cimos je sicer po navedbah sindikata do zdaj poravnal vse finančne obveznosti, obljubljeno je tudi izplačilo preostanka regresa.
Deli s prijatelji