TRAJNO ZAPRTJE

Cimos ustavlja proizvodnjo v Mariboru

O zaprtju niso nič, razen govoric, vedeli niti v sindikatu Skei.
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Mariborsko tovarno in livarno avtomobilskih delov Cimos bodo zaprli, je poročal Radio Slovenija. Novica o takojšnjem zaprtju proizvodnje je danes presenetila 150 tamkajšnjih delavcev. Razlog za zaprtje so težave, povezane z zapiranjem gospodarstva zaradi covida 19, in splošne težave avtomobilske industrije.

Delavci naj bi novico, da se proizvodnja v mariborskem obratu Cimosa trajno ustavlja, izvedeli na danes sklicanem svetu delavcev. Večina zaposlenih tako od danes izkorišča preostanek dopustov, nekaj pa jih opravlja nujno potrebna dela pred zaprtjem. O zaprtju niso nič, razen govoric, vedeli niti v sindikatu Skei.

Zaposlene naj bi sicer v prihodnjih dneh pozvali na individualne razgovore, na katerih jim bodo ponudili možnost prekinitve delovnega razmerja z odpravnino ali prezaposlitev v drugem Cimosovem obratu, je za radio povedal sindikalni zaupnik Raim Musić.

Cimos je sicer po navedbah sindikata do zdaj poravnal vse finančne obveznosti, obljubljeno je tudi izplačilo preostanka regresa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije