ZAPLETI

Mescu SDS izpodnesla ministrski stolček, a je Golob zanj že našel rešitev

Luka Mesec bo moral na ministrstvo za solidarno prihodnost še počakati.
Fotografija: Robert Golob in Luka Mesec. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Robert Golob in Luka Mesec. FOTO: Jure Eržen, Delo

Kot smo že poročali, državni zbor zaradi vloženega predloga za razpis posvetovalnega referenduma danes še ni glasoval o predlaganih spremembah zakona o vladi, so pa poslanci o njem opravili razpravo. V poslanskih skupinah nastajajoče koalicije so prepričani, da bo reorganizacija vlade pripomogla k njeni večji učinkovitosti, nasprotno pa menijo v SDS in NSi.

Preberite še

image_alt
Golob o predlogu SDS: Kot poraženci se ne znajo dostojanstveno posloviti (VIDEO)

S spremembami zakona o vladi stranke novo nastajajoče koalicije, torej Gibanje Svoboda, SD in Levica, predlagajo reorganizacijo prihodnje vlade. Ta bo imela 19 ministrstev in en vladni urad, torej tri ministrstva več kot v mandatu dosedanje vlade.

»Zdaj vidimo, kaj pomeni konstruktivna opozicija,« je opozoril predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob, a napovedal, da manever SDS ne bo preprečil oblikovanja vlade v napovedanem roku.

Na ministrstvo za solidarno prihodnost bo moral še čakati

Tudi Luka Mesec je v izjavi dejal, da se trenutna vlade ne more sprijazniti z izidom volitev in s porazom. »Janševa vlada se oklepa oblasti in uživa svoje indijansko poletje, a tudi to se bo končalo. Vlado bomo sestavili po trenutnem zakonu,« je dejal in poudaril, da bo ministrstvo za solidarno prihodnost, ki naj bi ga prevzel prav koordinator Levice, pač počakalo, da bo lahko zaživelo. »Solidarna prihodnost je bila za kakšnih 45 dni odložena,«, je še dodal.

Kot je znano, je bilo predvideno, da bo Luka Mesec vodil novo ministrstvo za solidarno prihodnost, a so mu v SDS s predlogom za razpis posvetovalnega referenduma tako rekoč izpodnesli stolček.  

Preberite tudi: 

image_alt
Golobova zahvala gibanju 8. marec? Ustanovitelj naj bi postal novi minister za delo

No, bo pa Mesec vseeno minister, saj bo začasno prevzel ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, medtem ko bo Bojanu Kumru dodeljeno ministrstvo za infrastrukturo, Igorju Papiču pa ministrstvo za izobraževanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije