MINISTER ZA SOLIDARNO PRIHODNOST

Meščevo ministrstvo buri duhove: kaj bo pokrivalo in kakšne bodo njegove pristojnosti?

V sredo so prvaki bodočih koalicijskih partneric dokončno uskladili programski del koalicijske pogodbe in razdelili ministrske funkcije med strankami.
Fotografija: Luka Mesec (Levica) in Robert Golob (Gibanje Svoboda). FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Luka Mesec (Levica) in Robert Golob (Gibanje Svoboda). FOTO: Leon Vidic, Delo

Vlada, ki nastaja pod okriljem najverjetnejšega mandatarja Roberta Goloba, je po več krogih koalicijskih pogajanj dobila prvi jasnejši obris. Kot kaže, bo 15. slovensko vlado sestavljalo 20 ministrov. 

Tri ministrstva bodo nova, eno pa bo vodil koordinator Levice Luka Mesec, in sicer novoustanovljeno ministrstvo za solidarno prihodnost, kamor bosta spadali stanovanjska problematika in dolgotrajna oskrba. Mesec je izpostavil, da bo nova koalicija razvojno naravnana, podnebje pa da bodo postavili v ospredje. Točke, kjer so bila mnenja bodočih koalicijskih partnerjev najrazličnejša, so po Meščevih besedah uskladili. Tako je koalicija za ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, ki ga bodo ukinili v paketu celotne prenove zdravstva, in proti nakupu oklepnikov.

image_alt
Golob z nasmeškom razkril, kdo bodo novi ministri, nekatera imena presenečenje (VIDEO)

Svet Levice naj bi sicer predvidoma do konca tedna obravnaval koalicijsko pogodbo in vstop stranke v vladno koalicijo, najkasneje v začetku prihodnjega tedna naj bi bila znana tudi imena kandidatov za še nezasedene ministrske stolčke.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije