Med Slovenijo in Italijo avtobusi ne vozijo več, Madžarska uvedla izredne razmere

Madžarska vlada bo zaradi novega koronavirusa uvedla nadzor na mejah s Slovenijo in z Avstrijo.
Fotografija: FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
FOTO: Uroš Hočevar

Na podlagi ukrepov, ki sta jih za preprečitev širjenja novega koronavirusa sprejeli Italija in Slovenija, je do nadaljnjega ustavljen potniški avtobusni promet med Slovenijo in Italijo, so sporočili iz prevoznika Arriva. Da ne izvajajo več avtobusnih prevozov med državama, so na telefonu za pomoč uporabnikom povedali tudi pri Nomagu.


Mednarodni vlak za zdaj še vozi 


Med Slovenijo in Italijo vozi tudi mednarodni vlak družbe Trenitalia, ki dvakrat dnevno povezuje Ljubljano in Trst ter v nadaljevanju potnikom omogoča še povezave s tržaškim letališčem in z Vidmom ter prek tržaške železniške postaje tudi s preostalimi italijanskimi mesti.

Preberite šeHrvaška zapira mejo? To se je zgodilo Slovenki, ki je želela k južnim sosedom

Za zdaj ta še vozi po urniku, a so pri Slovenskih železnicah že napovedali, da bodo sledili ukrepom, ki jih bo država uvedla na kopenski meji z Italijo. Na podlagi sprejetih ukrepov za okrepitev nadzora na meji z Italijo in z uvedbo nadzornih točk na nekaj večjih prehodih je pričakovati spremembe tudi v mednarodnem železniškem potniškem prometu, a se morajo o podrobnostih še dogovoriti z italijanskimi partnerji.
 

Madžarska uvaja nadzor na meji s Slovenijo in z Avstrijo


Madžarska vlada je zaradi novega koronavirusa danes uvedla izredne razmere. Uvedla bo nadzor na mejah s Slovenijo in z Avstrijo. Za tiste, ki prihajajo iz Italije, Kitajske, Južne Koreje ali Irana, bo veljala prepoved vstopa v državo. Izjema so madžarski državljani, ki bodo morali ob vrnitvi v domovino za 14 dni v državno karanteno.


Kot je pojasnil tiskovni predstavnik madžarskega premierja, bodo nadzor na meji s Slovenijo in z Avstrijo uvedli kakor hitro bo mogoče. Danes opolnoči bo ustavljen tudi ves avtobusni in železniški promet z omenjenima državama.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije