Korčetova pravi, da je čas za predčasne volitve, Jerajeva pa, da je početje predsednika državnega zbora otročje." />
SEJE NE BO

Med poslankama zavrelo: Ni čudno, da ljudje pravijo, kaj počnemo v parlamentu

Korčetova pravi, da je čas za predčasne volitve, Jerajeva pa, da je početje predsednika državnega zbora otročje.
Fotografija: Jerca Korče in Alenka Jeraj. FOTO: Pop TV
Odpri galerijo
Jerca Korče in Alenka Jeraj. FOTO: Pop TV

Poslanke in poslanci na začetku majske seje niso potrdili predlaganega dnevnega reda redne seje državnega zbora. Ob 84 navzočih poslancih je za dnevni red glasovalo 42 poslancev in proti 42. Predsednik državnega zbora Igor Zorčič je tako sejo zaključil, še preden se je začela. 

image_alt
Je to znak, da so pred nami predčasne volitve?


O pestrem dogajanju na političnem parketu sta v oddaji 24ur zvečer spregovorili poslanki Jerca Korče (LMŠ) in Alenka Jeraj (SDS). Korčetova je prepričana, da je včerajšnje dogajanje »še en znak, da aktualna koalicija nima večine ter da smo zašli v politično krizo«. Meni tudi, da bi bile najboljša rešitev predčasne volitve.»Otročje je, da predsednik državnega zbora, ki bi moral prihajati iz koalicije, prihaja iz najmanjše poslanske skupine, skliče sejo, pripravi dnevni red in nato za ta dnevni red ne glasuje,« pa je ponedeljkovo dogajanje opisala Jerajeva. Po njenem mnenju je to še en dokaz, zakaj mora predsednik državnega zbora prihajati iz koalicije. »Tu gre za neko preigravanje, kdo bo koga. Ni čudno, da ljudje pravijo, kaj počnemo v parlamentu,« je dodala. A Korčetova ji je odgovorila, »da ni opozicija kriva, da koalicija nima dovolj glasov za vodenje te države«.
 

Opozicijski poslanci zahtevali sklic izredne seje


Na majski seji bi morali poleg številnih zakonov obravnavati tudi predlog ustavne obtožbe predsednika vlade Janeza Janše. Nato so poslanci LMŠ, SD, Levice in SAB že zahtevali sklic izredne seje s to točko. Po mnenju Jerajeve je delovanje državnega zbora s sklicevanjem izrednih sej nesmiselno. Prepričana je, da bo koalicija zdržala do konca mandata.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas