MREŽA LJUDI

Med naj prostovoljci je tudi Slovenec Matej

Dobrodelnost Mateja Demšarja prepoznali tudi zunaj državnih meja. Gibanje Mreža ljudi, ki pomaga ljudem podelilo priznanja.
Fotografija: Matej s prostovoljkama iz ZPM Ljubljana Moste-Polje Sandro Luzar Bijedić in Evo Srdoč (prva in tretja z leve) in sodelavkami FOTOGRAFIJE: Arhiv gibanja THSN
Odpri galerijo
Matej s prostovoljkama iz ZPM Ljubljana Moste-Polje Sandro Luzar Bijedić in Evo Srdoč (prva in tretja z leve) in sodelavkami FOTOGRAFIJE: Arhiv gibanja THSN

Matej Demšar je na srečanju vrha družbenoodgovornega gibanja The Human Safety Net (Mreža ljudi, ki pomaga ljudem) v Benetkah prejel naziv naj prostovoljec za leto 2022. Podelili so ga 10 prostovoljcem iz 24 držav, ki sodelujejo v tem gibanju.

Svetlana Almaš, Matej Demšar in Yves Carbonnell
Svetlana Almaš, Matej Demšar in Yves Carbonnell

Matej, ki je sicer zaposlen v družbi Generali, je dejal: »Moj prispevek k dobrodelnosti je najmanj, kar lahko storim, da vračam in tako prispevam družbi. Pomagam, ker verjamem, da lahko vplivam in izboljšam življenja drugih, ker upam, da sem tudi komu vir inspiracije, da navdušim še koga, da se odloči podobno pomagati po svojih močeh.« Matej tako ni le Generalijev sodelavec, temveč je tudi prostovoljec.

Skupaj z zvezo prijateljev mladine

Generali in Mreža ljudi, ki pomaga ljudem v Sloveniji s sredstvi in zbiranjem materialne pomoči ter prostovoljnim delom zaposlenih pomaga uresničevati aktivnosti v programu za družine Rastemo skupaj, ki ga izvaja Zveza prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje.

Omenjeno gibanje v sodelovanju z nevladnimi organizacijami pomaga ranljivim in pomoči potrebnim skupinam ljudi, kot so družine z otroki in begunci, pri lajšanju vsakodnevnih stisk in dolgoročno pri premagovanju večgeneracijske revščine. Z delom, materialno in finančno pomočjo prostovoljcev iz Generalija izvajajo delavnice za otroke in njihove starše ter jim pomagajo kakovostno in v varnem okolju preživljati prosti čas.

Staršem pomagajo z različnimi podpornimi dejavnostmi, kot je na primer delavnica za pisanje življenjepisa pri iskanju zaposlitve in ravnanje z denarjem, s čimer jim lajšajo vsakdanje skrbi. Otrokom, ki so vključeni v te programe, z zbiranjem pomoči olajšajo začetek šole ter polepšajo božično-novoletne praznike in jim omogočajo tudi udeležbo na drugih prireditvah, denimo na košarkarskem kampu Gorana Dragića.

Kot je poudaril, nagrada ne pripada le njemu, ampak je tudi priznanje vsem, ki ga na različne načine podpirajo pri dobrodelnih iniciativah. Ob prejemu naziva sta bila navzoča tudi direktorica marketinga in odnosov z javnostmi in vodja gibanja v Sloveniji Svetlana Almaš ter vodja Skupine Generali za sodelovanje in komuniciranje gibanja Yves Carbonnell

Četrtega letnega srečanja se je udeležilo več kot 170 ljudi.
Četrtega letnega srečanja se je udeležilo več kot 170 ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije